Placeholder

Recept voor Italiaanse groentesoep met paddestoelen en witte bonen

Recept voor een heerlijke maaltijdsoep.

Ingrediënten
Maaltijdsoep voor 4 personen

  • 1 l (homemade) groentebouillon
  • 2 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 stuk gele citroenschil, heel fijn gesneden
  • halve gedroogde peper
  • 400 g gemengde paddestoelen
  • 1 pastinaak • 1 bleekselderij, geschild en in stukken
  • 250 g spitskool
  • 200 spinazie
  • 50 g gedroogde tomaten (niet op olie)
  • 200 g witte reuzebonen
  • 5 takjes verse oregano
  • 50 g oude Pecorino
  • naar smaak zout en versgemalen peper

Bereiding
Pel en snipper de rode ui en knoflook. Verhit de olie in een wijde pan, fruit de ui, knoflook, gedroogde peper en citroenschil 1 minuut tot het gaat geuren. Snijd de paddestoelen in grove stukken. Schil de pastinaak en bleekselderij en snijd ze in stukken. Bak dit alles 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 5 minuten koken.

Snijd de spitskool fijn en de gedroogde tomaat in dunne reepjes. Voeg toe aan de pan, samen met de spinazie en de bonen. Laat 3 minuten meekoken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de soep over 4 diepe borden. Scheur er de blaadjes oregano over en bestrooi met grof geraspte Pecorino.

Fotografie: Aiala Hernando | Styling: Cyn Ferdinandus | Foodstyling: Bart Stuart