Recept voor Italiaanse groentesoep met paddestoelen en witte bonen
23 maart 2018
Recept voor een heerlijke maaltijdsoep.
Ingrediënten
Maaltijdsoep voor 4 personen
- 1 l (homemade) groentebouillon
- 2 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 stuk gele citroenschil, heel fijn gesneden
- halve gedroogde peper
- 400 g gemengde paddestoelen
- 1 pastinaak • 1 bleekselderij, geschild en in stukken
- 250 g spitskool
- 200 spinazie
- 50 g gedroogde tomaten (niet op olie)
- 200 g witte reuzebonen
- 5 takjes verse oregano
- 50 g oude Pecorino
- naar smaak zout en versgemalen peper
Bereiding
Pel en snipper de rode ui en knoflook. Verhit de olie in een wijde pan, fruit de ui, knoflook, gedroogde peper en citroenschil 1 minuut tot het gaat geuren. Snijd de paddestoelen in grove stukken. Schil de pastinaak en bleekselderij en snijd ze in stukken. Bak dit alles 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 5 minuten koken.
Snijd de spitskool fijn en de gedroogde tomaat in dunne reepjes. Voeg toe aan de pan, samen met de spinazie en de bonen. Laat 3 minuten meekoken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de soep over 4 diepe borden. Scheur er de blaadjes oregano over en bestrooi met grof geraspte Pecorino.
Fotografie: Aiala Hernando | Styling: Cyn Ferdinandus | Foodstyling: Bart Stuart