6 slimme snacktips om je honger mee te stillen
22 november 2022
Merk je dat je constant in de snacklade aan het grabbelen bent omdat je iets nodig hebt om de lange dag door te komen? Het enige wat je soms nog omhoog houdt is het eindeloos kunnen snacken als je toch al thuis zit te werken. Maar is dat nu wel zo handig? Met de volgende tips kun je blijven snacken, maar doe je het een stuk bewuster en gezonder. Win-win!
Vaak pakken we weer een chippie of chocoladereep erbij, puur omdat we ons vervelen of we wat te doen willen hebben met onze handen. Bedenk volgende keer als je een snack uit de kast wil pakken dus even of je echt trek hebt of je gewoon verveelt? Merk je dat het het laatste is? Ga dan lekker wat creatiefs met je handen doen, zoals tekenen, puzzelen of opruimen. Ben je zo weer die honger vergeten en word je ook nog eens zen!
Lees ook: ‘3 gezonde alternatieven voor een ongezonde snack’
2. Kies voor eiwitrijk
Heb je toch besloten dat je echt een snack nodig hebt en niet gewoon verveeld bent, kies dan voor een eiwitrijke snack. Dat zorgt er namelijk voor dat je er energie en een vol gevoel aan overhoudt en je niet over 10 minuten weer voor de koelkast staat. Zo ben je in ieder geval voldaan tot je volgende grote maaltijd. Opties voor eiwitrijke snacks zijn bijvoorbeeld hardgekookte eieren, groenten met hummus of een eiwitreep.
3. Eet kleine beetjes
Heb jij vaak je snack ook binnen drie seconden opgeschrokt en voel je je dan toch niet zo voldaan als dat je van tevoren hoopte? Probeer dan eens kleine beetjes te eten over een langere periode. Je brein doet er namelijk tot ongeveer 20 minuten over om te registreren dat je aan het eten bent. Vul dus een bakje met kleine snacks zoals nootjes, stukjes (pure) chocolade of gedroogd fruit en eet die in een rustig tempo. Als je dat te veel gedoe vindt, kun je ook een eiwitreep in kleine stukjes snijden.
4. Eet fruit en groenten
Fruit en groenten kunnen een goede optie voor een snack zijn. Ze bevatten namelijk veel vezels en je kan ze goed combineren met je favoriete dips. Probeer eens wat worteltjes, komkommers en paprika’s met pittige hummus te combineren – heerlijk én gezond!
5. Rooster je snacktijd in
Het klinkt misschien raar om je snacks in te plannen, maar als je jezelf de tijd gunt om te snacken, is er een kleinere kans dat je tussendoor ook nog gaat eten. Door momenten in te plannen waarop je kan snacken voorkom je dus dat je te veel of te veel ongezonde dingen eet. Ook kan je voorkomen dat je enorme honger krijgt, wat er ook voor zorgt dat je gezondere keuzes kan maken.
6. Hou je voorraad bij
Vervang de ongezonde snacks in je kast voor gezonde varianten zodat je niet in de verleiding komt als je besluit om een snack te pakken. Voor de echte control freaks onder ons is voorbereidend werk de perfecte oplossing. Maak alvast bakjes met je favo groenten en fruit om te dippen of kook alvast een aantal eitjes voor de rest van de week. Snacken maar!
Bron: Realsimple.com