Gezondste Vakantielanden Waar is het gezondste klimaat ter wereld? Wat is de gezondste keuken ter wereld?

Top 5 gezondste vakantielanden ter wereld

Zin in een gezonde opkikker voor lichaam én geest? Ontdek hier de top 5 van gezondste vakantiebestemmingen wereldwijd. Pak je koffer maar vast, want deze reizen beloven je het beste op het gebied van gezondheid en ontspanning.

Top 5 gezondste vakantielanden

Gezondheid is een reis, en wat is een betere manier om die te beginnen dan in een land dat bekend staat om zijn positieve invloed op je welzijn? Daarom hier de 5 gezondste vakantielanden van de wereld:

1. Japan: Wanneer je aan Japan denkt dan denk je aan de rijzende zon. En dit land staat niet alleen bekend om zijn technologische innovaties, maar ook om zijn lange levensverwachting. De Japanse keuken, rijk aan vis, rijst, en zeewier, biedt namelijk een gebalanceerd dieet dat bijdraagt aan een gezond leven.

Southern Beach Hotel & Resort – Itoman, Japan – score 8.3

Southern Beach Hotel & Resort gezondste vakantielanden
Klik hier voor meer info

2. IJsland: Met zijn zuivere lucht, thermale baden en hoge consumptie van vis rijk aan omega-3 vetzuren, is IJsland een ware toevluchtsoord voor gezondheidsbewuste reizigers.

The Hvítá Inn – Bær, IJsland – score 8.0

The Hvítá Inn
Klik hier voor meer info

3. Zwitserland: De frisse Alpenlucht en het overvloed aan outdoor activiteiten maken Zwitserland de perfecte plek voor wie zijn gezondheid voorop stelt. Het land heeft ook een van de meest efficiënte gezondheidssystemen ter wereld.

Valley Hostel –  Lauterbrunnen, Zwitserland – score 8.9

Valley Hostel
Klik hier voor meer info

4. Nieuw-Zeeland: Dankzij strenge milieubeschermingswetten geniet Nieuw-Zeeland van een van de schoonste luchten wereldwijd. De natuurlijke schoonheid en avontuurlijke sporten stimuleren een actieve levensstijl.

Marsden Lake Resort Central Otago – Cromwell, Nieuw-Zeeland – score 8.7

Marsden Lake Resort Central Otago gezondste vakantielanden
Klik hier voor meer info

5. Mediterraans gebied (vooral Griekenland en Italië): Het mediterrane dieet, rijk aan olijfolie, verse groenten en vis, wordt vaak beschouwd als het gezondste ter wereld. Combineer dit met de ontspannen levensstijl en je hebt de perfecte formule voor een lang en gezond leven.

Leste Luxury Homes – Pláka, Griekenland – score 9.8

Leste Luxury Homes gezondste vakantielanden
Klik hier voor meer info

Lees ook: De kunst van het reizen met alleen handbagage

Waar is het gezondste klimaat ter wereld?

Wat als ‘gezond’ wordt beschouwd in een klimaat, hangt af van individuele gezondheidsbehoeften en voorkeuren. Echter, mediterrane gebieden, zoals Griekenland en Italië, zijn op dit gebied vaak de gezondste vakantielanden dankzij hun mix van veel zonlicht en gematigde temperaturen, wat zeer bevorderlijk is voor zowel fysieke als mentale welzijn.

Wat is de gezondste keuken ter wereld?

De Japanse en mediterrane keukens strijden vaak om deze titel. Beide bevatten verse ingrediënten, weinig verzadigde vetten en veel groenten en vis, wat bijdraagt aan een gezond hart en een lang leven.

Waar is de gezondste lucht in de wereld?

IJsland staat bekend om zijn schone lucht, dankzij lage bevolkingsdichtheid, minimale industriële vervuiling en strenge milieubeschermingswetten. Een ademteug hier kan voelen als een frisse start voor je longen.

Kortom, of je nu op zoek bent naar rust, avontuur, of gewoon een gezondere levensstijl, deze gezondste vakantielanden bieden je het perfecte decor om je welzijn een boost te geven.

Lees ook: Deze plek is hét (goedkopere) Saint-Tropez aan de Côte d’Azur 

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker