Onderkin Verminderen Wat is de oorzaak van een onderkin? Wat kun je doen tegen een onderkin?

Onderkin verminderen? Doet dit!

Je kent het vast: je bekijkt je net gemaakte selfie en daar is hij dan, de ongewilde onderkin die de aandacht trekt. Gelukkig hoef je hier niet mee te zitten, want er bestaan talloze handige trucs en tips om je kaaklijn weer strak te krijgen.

Wat is de oorzaak van een onderkin?

Wil je je onderkin verminderen? Dan is het handig om te weten wat de oorzaak is. Een onderkin kan ontstaan door verschillende factoren, waaronder genetische aanleg, gewichtstoename, en het natuurlijke verouderingsproces waarbij de huid haar elasticiteit verliest. Ook kan een slechte houding bijdragen aan de ontwikkeling van een onderkin door de verslapping van de nek- en kaaklijnspieren. Gelukkig is er wel wat tegen te doen.

Wat kun je doen tegen een onderkin?

Het verminderen van een onderkin vraagt om een combinatie van fysieke oefeningen, een bewuste houding, goede huidverzorging, en gezonde voeding. Hieronder vind je een aantal effectieve strategieën:

  • Oefeningen tegen de onderkin:
    • Kantel je hoofd achterover en beweeg je onderkaak op en neer. Herhaal dit meerdere keren per dag voor een zichtbaar resultaat.
    • Zeg meerdere keren per dag overdreven ‘A, o, x,’ om je kaakspieren te trainen. Dit kan zonder geluid en je kan dit bijvoorbeeld prima onder de douche doen. In het begin zal je wat spierpijn in je kaak hebben, maar na verloop van tijd verdwijnt dit, samen met je onderkin.
  • De juiste houding: Bewust zijn van je houding kan aanzienlijk helpen. Zit rechtop met je schouders naar achteren en je kin licht omhoog. Dit vermindert niet alleen de kans op het ontwikkelen van een onderkin maar verbetert ook je algehele lichaamshouding.
  • Huidverzorging en massage: Regelmatige verzorging van je huid met verstevigende crèmes, zoals Collistar Intensive Firming Cream, en dagelijkse massages van de kin- en nekgebieden stimuleren de bloedcirculatie en kunnen bijdragen aan een strakkere huid.
  • Gezonde voeding en gewichtsverlies: Een gezond dieet, rijk aan groenten, fruit, en volkoren producten, gecombineerd met gewichtsverlies, zorgt voor een slanker gezicht en vermindering van de onderkin . Wanneer je afvalt, zal dat waarschijnlijk als eerste zichtbaar zijn.
onderkin verminderen Hoe krijg je een dubbele kin weg?

Lees ook: Waar komt die lange haar op je kin opeens vandaan?

Hoe krijg je een dubbele kin weg?

Een dubbele kin verminderen kan door een combinatie van methoden: gerichte oefeningen om de nek- en kaakspieren te versterken, lipolyse behandelingen voor het weghalen van overtollig vet zonder operatie, en make-up technieken voor visuele vermindering. Elke methode biedt een unieke aanpak om de contouren van je kaaklijn te verbeteren en de dubbele kin te verminderen.

Met de juiste combinatie van gerichte oefeningen tot een gezonde levensstijl, ligt de sleutel tot een strakkere kaaklijn binnen handbereik. Aan de slag dus.

Santé favoriet

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Tien kilo afvallen in drie maanden? Zo doe je dat!

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst