Vrouw Pakt Kleine Koffer In Om Te Reizen Met Alleen Handbagage

De kunst van het reizen met alleen handbagage

Heb je ook wel eens dat je met die belachelijk zware koffer zeult en je denkt: Waarom doe ik dit mezelf toch altijd weer aan? Het kan ook anders. Duik mee in de wondere wereld van reizen met alleen handbagage. Met deze tips is reizen een upgrade – van je vakantie én je humeur.

Tips voor reizen met alleen handbagage

Je vraagt je af: kan dat wel, op vakantie met enkel handbagage? Ja hoor, dat kan zeker. En het mooiste van alles? Geen wachtrijen bij de incheckbalie, geen gesjouw met loodzware koffers en geen gestress over verloren bagage. Zo’n ‘light’ vakantie bevalt je vast. Hier de beste tips, zodat ook jij straks ‘lichtvoetig’ op reis kunt.

  • Minimalistisch inpakken: Houd je van mode, maar haat je het om keuzes te maken? Probeer dan eens te mixen en matchen met je outfits. Een paar basics kunnen op zoveel manieren worden gecombineerd.
  • Investeer in reisformaat: Ken je die leuke miniproducten in de drogist? Die zijn je nieuwe beste vrienden. Mini shampoo, mini tandpasta, mini reisflesjes die je zelf kan vullen – superhandig én schattig.
  • Rol je kleding op: Klinkt misschien gek, maar dit is een gamechanger. Je bespaart ruimte en je kleren kreukelen minder.
  • Dubbelcheck je vliegmaatschappij: Elke maatschappij heeft andere regels voor handbagage. Niet zo leuk, wel belangrijk om te checken. Dus, kijk even op hun website voordat je alles inpakt.
  • E-reader: Bespaar ruimte en gewicht door je boeken digitaal mee te nemen. Investeer in een E-reader en download al je favoriete boeken.

Lees ook: Top 5 mooiste wandelhotels in Nederland

Handige items voor een vakantie met handbagage

Als je op vakantie gaat met alleen handbagage, zijn er een paar handige aankopen die je kunt overwegen. Hier zijn enkele suggesties:

1. Reisflesjes

Investeer in kleine, herbruikbare flesjes waarin je je favoriete toiletartikelen kunt meenemen. Bijvoorbeeld onderstaande reisflesjes met etui. Zo heb je al je verzorgingsproducten in een handige set.

2. Opvouwbare tas

Koop een opvouwbare tas die gemakkelijk in je handbagage past en die je kunt gebruiken voor boodschappen, strand of souvenirs.

3. Vacuümzakken

Wil je meer mee dan dat er in je kleine koffer past? Overweeg dan om gebruik te maken van vacuümzakken. Zo krijg je je kleding zo plat als een dubbeltje.

Vacuümzakken

Vacuümzakken

Thousandtravelmiles

4. Compacte handdoek

Met een gewone badhanddoek is je trolley meteen vol. Tenzij je een speciale handdoek aanschaft. Zoals onderstaande, sneldrogende, compacte handdoek.

5. Opvouwbare waterfles

Kies voor een waterfles die gemakkelijk kan worden opgevouwen. Ja, die bestaan echt. Met zo’n fles bespaar je een hoop ruimte in je handbagage.

Tip van de redactie

Nooit meer zware boeken tillen met de e-reader Kobo Libra 2. Gezien de Kobo Libra 2 even licht is als een notitieblok, kun jij je hele digitale bibliotheek overal mee naartoe nemen. Zo kan je lezen waar en wanneer je maar wilt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Durf je niet te vliegen? Zo ga je om met vliegangst

Foto: Getty Images
Bron: Vriendin

SooBluu
7 inch - 32GB