Vergeten Dingen Vakantie: vrouw pakt koffer in

9 meest vergeten dingen om mee te nemen op vakantie

Of je nu naar een een omgeving met een zonnig strand of een koele bergtop vertrekt, er zijn altijd een paar dingen die je makkelijk vergeet. Hier zijn negen essentiële items die je zeker niet moet vergeten in te pakken.

9 meest vergeten dingen op vakantie

1. Opladers en powerbanks

Niets is zo vervelend als een lege telefoon of tablet tijdens je vakantie. Vergeet daarom niet je opladers en een powerbank mee te nemen. Zo blijf je altijd bereikbaar en kun je al je apparaten gebruiken wanneer je maar wilt.

2. Medicijnen en EHBO-kit

Of het nu gaat om je dagelijkse medicatie of een simpele pijnstiller, het meenemen van medicijnen is essentieel. Een kleine EHBO-kit met pleisters, ontsmettingsmiddel, verband, en een pincet is ook handig voor kleine ongelukjes. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt.

3. Zonnebrandcrème

Hoe vaak vergeten we niet zonnebrandcrème in te pakken? Bescherm je huid tegen de zon, zelfs als je niet van plan bent om uren in de zon door te brengen. Zonnebrandcrème voorkomt verbranding en huidbeschadiging, zodat je zorgeloos van je vakantie kunt genieten.

Lees ook: Waarom dit de 5 beste zonnebrandcrèmes voor je gezicht zijn

4. Wereldstekker

Reis je naar het buitenland? Dan kan een wereldstekker goed van pas komen. Niet elk land heeft dezelfde stopcontacten als wij, en je wilt niet zonder stroom komen te zitten.

5. Papieren kopieën van belangrijke documenten

Het is altijd verstandig om papieren kopieën van je paspoort, identiteitskaart, reisverzekering en reserveringen mee te nemen. Mocht je je documenten kwijtraken, dan heb je altijd een back-up bij de hand. Dit geeft rust en zekerheid tijdens je reis.

6. Snacks en waterfles

Onderweg kan je trek krijgen of dorst. Neem daarom altijd een paar snacks en een hervulbare waterfles mee. Dit bespaart je tijd en geld onderweg, en je blijft gehydrateerd en energiek. Een snelle snack kan net dat beetje extra energie geven tijdens een lange reis.

7. Tandenborstel en tandpasta

Hoe vanzelfsprekend ook, tandenborstels en tandpasta worden vaak vergeten. Het is echter belangrijk voor je mondhygiëne om deze items altijd bij je te hebben. Een frisse adem is tenslotte ook op vakantie prettig.

8. Hoofdtelefoon of oordopjes

Een goede hoofdtelefoon of oordopjes zijn een must voor lange reizen. Of je nu muziek wilt luisteren, een film wilt kijken of gewoon wat rust wilt, ze zorgen voor een prettige reiservaring. Bovendien kunnen ze achtergrondgeluid blokkeren, wat ontspanning bevordert.

9. Reishanddoek

Een compacte, sneldrogende reishanddoek is ideaal voor op vakantie. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn handig voor onverwachte situaties, zoals een spontaan bezoek aan het strand of een zweterige dag. Een reishanddoek kan je uit de brand helpen op de meest onverwachte momenten.

Lees ook: De kunst van het reizen met alleen handbagage

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Elzle
Tessan
Bose
100x160