Placeholder

Gezonde voeding invriezen

Weg met die pizza’s in de vriezer. Maak plaats voor gezonde voeding.

1. Groenten
Als je groenten blancheert, kun je ze in de vriezer nog een hele tijd bewaren. Handig en voordelig, want zo kun je tijdens aanbiedingen groter inkopen. Heb je geen idee hoe je blancheert? Volg ons stappenplan om groenten te blancheren.

2. Fruit
Vries fruit in in porties. Als je een smoothie wilt maken, hoef je alleen maar een zakje bevroren fruit te pakken. Dit zijn 3 redenen om smoothies voor de hele week voor te bereiden.

3. Fruitpuree
Stop wat vers of bevroren fruit in de blender en vries het in porties in. Dat kun je heel makkelijk doen door de puree in een ijsblokjesvorm te gieten. Vervolgens kun je de meest simpele yoghurt kopen en deze zelf een fruitsmaak geven met je fruitpureeblokjes. Gezonder dan yoghurt met kunstmatige toevoegingen.

4. Groentepuree
Ook groente kun je pureren en niet alleen voor je baby. Het is handig door een smoothie of in een pastasaus. Lees meer over groenten pureren.

5. Koekjesdeeg
Dit is geen gezonde tip, maar het kan er misschien wel voor zorgen dat je minder koekjes eet.
Wanneer je koekjes maakt, is het onmogelijk om ze niet allemaal in één keer  op te eten. Een handige tip: het deeg kun je in porties invriezen. Wanneer je trek hebt, pak je een portie en maak je één koekje. Doe het deeg iets langer in de oven als je het niet eerst ontdooit.

Bron: Fitsugar | Beeld: Shutterstock