×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Welke noedels kies je?

Noedels kiezen
08.09.2018 - Redactie

Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen.


Udonnoedels
Udonnoedels zijn dikke, zachte Japanse noedels. Ze zijn gemaakt van tarwebloem, water en zout. Omdat er geen ei aan deze noedels wordt toegevoegd, zijn ze wit. Udonnoedels hebben een milde smaak en een gladde textuur.

Zo eet je ze
Udonnoedels zijn perfect voor wokgerechten en in noedelsoepen.  

Sobanoedels
Heb je een glutenintolerantie? Dan zijn sobanoedels een uitkomst. Ze zijn namelijk gemaakt van boekweitmeel. Sobanoedels lijken een beetje op volkorenspaghetti en hebben een nootachtige smaak. Bovendien bevatten ze meer vezels dan de meeste andere noedelsoorten.

Zo eet je ze
Sobanoedels zijn lekker in een soep, maar je kunt ze ook gebruiken in een salade.

Eiernoedels
Niet geheel verrassend bestaan eiernoedels uit ei en tarwemeel. Ze zijn geel en je kunt ze zowel vers als gedroogd kopen. Het voordeel van eiernoedels is dat ze maar kort gekookt hoeven te worden. Ook zitten ze bomvol eitwitten.

Zo eet je ze
Eiernoedels zijn heel allround, je kunt ze gebruiken in een wokgerecht, maar ook in een salade of soep.

Mihoen
Mihoen wordt ook wel rijstvermicelli genoemd. Het is een Chinese noedel die is gemaakt van rijstmeel. In Nederland is dit een van de bekendste soorten en je vindt ze dan ook in iedere supermarkt. Ze worden vaak gedroogd verkocht. In tegenstelling tot andere noedels, zitten er in mihoen geen vezels.

Zo eet je ze
Mihoen is een goede loempiavulling. De noedels zijn ook lekker bij wokgerechten, gecombineerd met veel groenten en garnalen.

Glasmie
Door de dunne slierten wordt glasmie weleens verward met mihoen, maar de basis van glasmie is mungboon. De noedels zijn transparant en hebben dus geen kleur. Qua textuur voelen de noedels wat steviger aan dan de meeste andere soorten.

Zo eet je ze
Met glasmie kun je alle kanten op: serveer koud bij een salade of warm op voor bij een roerboekgerecht. Ook lekker in een soep.

Mie
Mie is een Chinese noedel. Het zijn tarwenoedels die hun brede, dikke vorm danken aan het trekken en vouwen van het deeg. Hoe vaker het deeg wordt gerekt en gevouwen, hoe dikker de noedels zijn.

Zo eet je ze
Mie vind je onder andere terug in bami. In China gebruiken ze de noedels ook in soepen en roerbakgerechten.

Rijstnoedels
Rijstnoedels worden gemaakt door rijst in water te weken, tot een pasta te vermalen en vervolgens het meeste zetmeel eruit te koken. Daarna wordt het deeg in noedels getrokken. Doordat er geen ei in zit, zijn rijstnoedels een populair alternatief voor vegans.

Zo eet je ze
In China roerbakken ze de rijstnoedels en worden ze geserveerd met groenten en rundvlees.

Somen
Deze Japanse noedels zijn gemaakt van tarwebloem waaraan plantaardige olie is toegevoegd. Hierdoor zijn somennoedels lang en dun. Je koopt somen altijd vers en ze hebben een lichte, pure smaak.

Zo eet je ze
Traditioneel worden somen koud gegeten met gember, lente-ui en een dipsausje op basis van sojasaus. Japanners eten ’s zomers koude somen om af te koelen.

Ramen
Ramen is een basisnoedel en wordt gemaakt van tarwebloem, ei, water, zout en kansui. Kansui is gealkaliseerd water dat de noedel elastisch maakt, zodat je er gemakkelijk draden van kunt trekken. Eigenlijk is ramen een standaard Chinese mihoen en is het niet zozeer de naam van de noedelsoort zelf, maar van het gerecht waar ze uitsluitend voor worden gebruikt: noedelsoep.

Zo eet je ze
Ramen is een noedelsoepje dat bestaat uit bouillon, groenten en vlees of kip. O, en de ramen dus… Een populaire variant is kip met verse spinazie en shiitake.

Zin in noedels? Hier vind je een aantal recepten met noedels.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw communicatie kan tot misverstanden leiden. Denk goed na voordat je iets…

» Naar de daghoroscopen