Recept: kaneel-pompoen muffins
1 oktober 2020
Ah, wat is er nu lekkerder dan een paar heerlijke, herfstachtige muffins op een regenachtige dag? Precies: tijd om te bakken! Geheel in herfstthema hebben we nu een recept voor je voor smakelijke kaneel-pompoen muffins – heerlijk als tussendoortje, maar ook als een grab-and-go ontbijtje heel lekker…
Wat heb je nodig?
– bakspray
– 185 gram bloem
– anderhalve theelepel bakpoeder
– een theelepel kaneelpoeder
– een halve theelepel gemalen gember
– een halve theelepel zout
– een kwart theelepel gemalen nootmuskaat
– 200 gram bruine suiker
– 250 gram pompoen in blik
– 100 gram tafelsuiker (met wat extra voor de topping)
– 120 milliliter plantaardige olie
– 2 grote eieren
Lees ook: ‘3 redenen om vandaag pompoen te eten’
Zo maak je het:
1. Warm je oven voor op 180 graden Celsius. Spray een muffinvorm in met de bakspray of bekleed ze met bakpapier.
2. Mix de bloem, bakpoeder, kaneel, gember, zout en nootmusket in een middelgrote kom door elkaar met een garde.
3. Mix de bruine suiker, pompoen, suiker, plantaardige olie en eieren in een aparte kom en mix het totdat het mengsel glad is. Voeg het bloemmengsel toe en mix alles door elkaar totdat alles gelijk verdeeld is.
4. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Besprenkel het beslag met tafelsuiker en bak de muffins totdat je er een schone tandenprikker uit kan halen. Dat duurt ongeveer 22 tot 25 minuten. Je kan de muffins warm of op kamertemperatuur eten – enjoy!
Bron: Realsimple.com