Pompoen

Op je menu: pompoen

De R is in de maand en dat betekent dat de pompoenen weer in het seizoen zijn!

In Nederland wordt de pompoen geoogst in september en oktober, om vervolgens nog even na te rijpen en goed op smaak te komen. 

Gezond en lekker

De groente smaakt lekker zoet en gezond is het ook: zo bevat 200 gram gekookte pompoen al zo’n 25 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C (hallo goede weerstand in het griepseizoen!) en vitamine E (net als vitamine C een krachtige antioxidant die je lichaam beschermt). Ook bevat het 20 procent van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine B1 (goed voor je energieproductie). 

Lees ook: ‘Een pompoen uithollen zonder veel rommel te maken’

Veel variaties

Vanwege de veelzijdige smaak kun je er van alles mee maken; soepen, geroosterd uit de oven, als puree naast een andere groente, in een roerbakgerecht en zelfs in zoete gerechten, zoals een cake.

LEES OOK

Beeld: Getty Images

Uit andere media


Maaike van Oostveen

Maaike werkt sinds 2019 als (freelance) redacteur en content creator. Dit deed ze onder andere voor merken en titels als NTR, CosmoGIRL! en Corendon. Met een grenzeloze nieuwsgierigheid en veel enthousiasme schrijft ze voor Santé over alles wat het leven leuker, makkelijker en gezonder maakt. Als reisliefhebber haalt ze inspiratie uit verschillende culturen, terwijl haar liefde voor dieren en goede koffie haar dagelijkse geluksmomentjes vormen. Naast het creëren van inspirerende content voor Santé, is ze ook actief op TikTok of kan je haar tegenkomen op evenementen als hostess.

Meer van Maaike