manieren-vitamine-c-eten-lekker

3 heerlijke manieren om meer vitamine C te eten

In een periode zoals deze, waarin je een hoger risico hebt op het oplopen van een virus, is het natuurlijk verstandig om je immuunsysteem een flinke boost te geven. Dat kan je onder andere doen door voldoende vitamine C binnen te krijgen. Daarom hebben wij drie heerlijke en vooral makkelijke manieren om meer vitamine C te eten voor je op een rij gezet, zodat zowel jij als je loved ones genoeg vitamine C binnenkrijgen.

Lees ook: ‘7 tips om je immuunsysteem een boost te geven

1. Maak een ontbijtsmoothie

Smoothies zijn een heerlijke en makkelijke manier om meer vitamine C in je ochtendroutine te verwerken. Aardbeien, sinaasappels en mango’s zijn goede bronnen van vitamine C en zijn ideaal voor in een smoothie. Een aarbei-perziksmoothie bevat 70 procent van je dagelijkse vitamine C behoefte. En dat zonder toegevoegde suikers! Tijd dus om de bevroren groenten en het bevroren fruit uit je vriezer te toveren en er heerlijke smoothies van te maken.

2. Kook vaker met spruitjes, broccoli en spinazie

Niet alleen de bekende citrusvruchten kunnen je een vitamine C boost geven, ook groenten kunnen daar goed bij helpen. Spruitjes, broccoli en spinazie bevatten ook veel vitamine C. Tijd dus voor eenpansgerechten en salades met deze heerlijke veggies. Het fijne aan deze groenten? Je kan ze ook gebruiken tijdens het mealpreppen, bijvoorbeeld door ze in mason jars in de koelkast te bewaren. Zo heb je een snelle lunch of een makkelijk bijgerecht voor drukke dagen! Probeer deze groenten ook eens in andere gerechten te verwerken, bijvoorbeeld spinazie in je lasagne of broccoli in je wokgerechten, voor een extra vitamine C-boost.

3. Maak zelfgemaakte aardbei-ijsjes

Ook je toetjes kunnen een goede vitamine C-bron zijn. Een portie aardbeien (rond de 165 gram) kan een simpel en heerlijk toetje op zichzelf zijn. Daarnaast kan je er 130 (!) procent van je dagelijkse vitamine C-behoefte mee binnenkrijgen. Natuurlijk kan je er ook een bevroren treat mee maken die niet alleen voor jou een feestje is, maar ook voor je kinderen. En ze zijn superleuk om te maken! Je hebt er ook niet veel voor nodig: met aardbeien (en ander rood fruit), yoghurt en een vriezer kom je al een heel eind! Daar gaat je immuunsysteem je dankbaar voor zijn…

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Gerelateerde artikelen