Recept: Romige spinaziesoep
15 november 2015
Zin een groenteshot? En heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Soep is de oplossing, zoals deze romige spinaziesoep.
Bereidingstijd: 35 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram panklare bladspinazie
- 250 gram kruimige aardappelen
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 1 l groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 1-2 tl citroensap
- 1 bolletje nootmuskaat
Extra nodig: staafmixer of keukenmachine, (nootmuskaat)rasp.
Aan de slag
Laat de spinazie snel slinken in ruim kokend water met zout. Schep met een schuimspaan direct in een bak ijskoud water en daarna in een vergiet. Laat goed uitlekken. Hak de spinazie grof. Schil en was de aardappelen, snijd in blokjes. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Smelt de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot met de knoflook glazig. Schep de aardappels en de bloem erdoor. Bak nog 1 minuur mee.
Schenk de bouillon erbij en laat nog 15 minuten zachtjes koken. Voeg de gehakte spinazie en 150 ml slagroom toe. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Laat eventueel nog iets inkoken of voeg extra bouillon toe om de gewenste dikte te krijgen. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de resterende slagroom. Rasp er tot slot nog wat nootmuskaat over.
In het novembernummer van Santé vind je nog meer soeprecepten. Je kunt het nummer bestellen in onze webshop.
We zijn benieuwd naar jouw favoriete soeprecept. Deel het met ons via Facebook of Twitter.