Pompoen Uithollen

Een pompoen uithollen zonder veel rommel te maken

Pompoenen horen bij de herfst. Heerlijk in een soep, maar ook geschikt als herfstdecoratie. In Amerika worden er vaker pompoenen uitgehold dan hier, daarom volgen we graag Amerikaans advies op.

1. Bereid je werkplek voor

Je kunt het best een pompoen uithollen op een mooie herfstdag. Op die manier kun je buiten aan de slag. Leg toch plastic over de tafel, dat je als je klaar bent makkelijk bij elkaar kunt vouwen en weg kunt gooien. Ga je binnen aan de slag dek de tafel dan heel goed af. Kies je werkplek zorgvuldig. Een antieke tafel? Niet de juiste plek om een pompoen uit te hollen.

Lees ook:Waarom je pompoenpitten niet moet weggooien

2. Zorg voor de juiste tools

Een smal mes werkt makkelijker dan een breed mes. Daarnaast is een ijsbolletjesschep heel handig om een pompoen uit te hollen.

3. Hol de pompoen uit vanaf de achterkant

Vaak wordt de bovenkant van een pompoen eraf gesneden om de pompoen uit te hollen. Volgens de experts van Extreme Pumpkins zeggen dat de kwaliteit van de pompoen daardoor sneller achteruit gaat. Je kunt beter een gat aan de achterkant van de pompoen maken. Zorg dat je hand erdoorheen past, zodat je de pompoen van de achterkant uit kunt hollen. Houd de schil netjes, zodat je het gat weer kunt bedekken.

4. Houd je pompoen mooi

Na al dat werk, wil je niet dat de pompoen na een paar dagen wegrot. De tip daartegen schijnt badkamerreiniger met bleek te zijn. Spray het over de pompoen en laat het intrekken.

5. Nog een aantal praktische tips

Zorg dat de schil dik genoeg blijft, maar dat hij straks wel een beetje doorschijnend is als je er een kaarsje in zet. Teken voordat je begint  met snijden een pen het gezicht of de vormen op de pompoen die je straks gaat uitsnijden. Snijd die vervolgens uit met een niet te breed mes.

Bron: Extreme Pumpkins

Gerelateerde artikelen