Herfst op je bord: 4x oranje groenten voor herfstgerechten
30 oktober 2024
Ga met oranje groentes aan de slag en tover de herfst op je bord! Met deze smaakvolle en gezonde ingrediënten voel jij je energieker en maak je van ieder gerecht een feestje.
Zeg je herfst, dan zeg je rijke smaken en gerechten vol warme kleuren die je een energielevel een boost geven. Oranje groenten spelen hierin de hoofdrol: ze brengen niet alleen kleur op je bord, maar zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten om je weerstand te versterken tijdens de koude maanden. Ga je nu gaat voor een romige soep, voedzame stoofpot of een frisse herfstsalade, deze oranje groenten kunnen zeker niet ontbreken.
4x Oranje groenten voor in herfstgerechten
1. Pompoen
Dé klassieker tijdens de herfstmaanden én in herfstgerechten is natuurlijk de pompoen. Hij komt in verschillende soorten en maten en net zoals z’n uiterlijk zijn ook de kanten die je ermee op kunt veelzijdig. Pompoen is een boost voor je immuunsysteem omdat deze groente vol vitamine A en C zit. Wil je deze groente in een herfstgerecht verwerken? Probeer dan eens naast pompoensoep een ovenschotel met pompoenblokjes of rooster de pompoen voor in een salade.
Lees ook: ‘3 redenen om vandaag pompoen te eten’
2. Wortel
Wortels kunnen niet ontbreken in de herfstkeuken! Naast dat wortels goed zijn voor je ogen en huid dankzij de hoeveelheid aan bètacaroteen, kan je er ook allerlei kanten mee op in de keuken. Denk aan de bekende rauwe wortel snack met hummusdip of verwerk de wortels in hutspot of romige soep.
3. Zoete Aardappel
Zoete aardappelfrietjes, zoete aardappelpuree… Wij weten er wel raad mee! Fijn aan deze knol is dat het helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, waardoor je geniet van een energieboost zonder dipje.
4. Oranje Paprika
Paprika geeft je gerechten niet alleen kleur, maar ook een boost aan vitamine C. Probeer eens gevulde paprika of maak een paprika quiche.
Lees ook: ‘3x Kruiden die deze herfst niet mogen ontbreken in je keukenkastje’
Beeld: Getty Images