Placeholder

Recept voor groene ravioli met eendenvulling en sinaasappelsaus

Maak indruk met een zelfgemaakte pasta.

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur

  • 80 g babyspinazie
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 350 g bloem + extra
  • 1 ui
  • 100 g bladspinazie
  • 1 eendenborstfilet (ca. 220 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 eidooiers
  • 1 sinaasappel
  • 2 el boter
  • 1 el tijmblaadjes
  • extra nodig: vershoudfolie, evt. pastamachine

Bereiding
Pureer de spinazie met de eieren en de olie. Zeef de bloem met een snuf zout in een bergje op het werkvlak en druk een kuiltje in het midden. Schenk het spinaziepapje erin en meng vanuit het kuiltje met je vingers door de bloem. Kneed goed door tot je een glad, soepel deeg hebt. Voeg als het nodig is wat koud water toe. Vorm een bal van het deeg en laat het gewikkeld in vershoudfolie een half uur rusten in de koelkast.

Pel en halveer de ui, snijd in flinterdunne reepjes. Snijd de bladspinazie in reepjes. Verwijder de huid en snijd de eendenborstfilet in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui met het vlees kort aan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met zout en peper. Druk zo veel mogelijk vocht uit het mengsel. Verdeel het pastadeeg in porties en rol ze op een bebloemd werkvlak of met hulp van een pastamachine uit tot lappen van 2 millimeter dik. Snijd in vierkanten van 5×5 centimeter. Roer de dooiers los in een kommetje met een lepel water. Schep een beetje vulling in het midden van elk deeglapje. Bestrijk de deegrand rondom met dooier en vouw het deeg schuin over de vulling tot driehoekjes. Druk de randen van de ravioli stevig dicht en laat nog even rusten.

Breng in een grote pan water aan de kook, voeg zout toe en draai het vuur iets lager. Kook de ravioli in 3-4 minuten beetgaar en giet af. Boen intussen de sinaasappel schoon onder de hete kraan. Trek fijne reepjes van de schil met een zesteur of gebruik een rasp. Pers de vrucht uit. Laat de boter in een grote hapjespan smelten. Schep voorzichtig om met de uitgelekte ravioli. Blus af met het sinaasappelsap en bestrooi met de sinaasappelrasp en de tijm. Warm goed door en laat iets inkoken. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer in voorverwarmde diepe borden.

Eet smakelijk!

Tip
Voor de vulling kun je ook kip gebruiken.

Recept en beeld: BeeldigBeeld/Stockfood