Placeholder

Recept voor bloemkool-flammkuchen met 3 soorten kaas

Bloemkool saai? Echt niet! Met deze groente, die barst van de vitamine C, kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld deze flammkuchen.

Snack of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd 40 minuten

  • 500 g bloemkool in kleine roosjes
  • 200 g emmentaler
  • 200 g belegen kaas
  • 2 eieren
  • 5-6 lente-uitjes
  • 2 el fijngehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook)
  • 150 g verse roomkaas naturel
  • 150 g ham- of spekblokjes
  • extra nodig: bakplaat met bakpapier

 Bereidingswijze
Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool. Was de bloemkool en dep droog. Rasp de bloemkool grof, tot een soort grove couscous of rijstkorrels. Gebruik hiervoor een (blok)rasp of de keukenmachine. Kook de bloemkool in weinig water met zout in 3 minuten beetgaar. Laat in een zeef goed uitlekken of doe de bloemkoolkorrels in een schone theedoek, draai dicht en wring het vocht eruit. Rasp beide kaassoorten. Meng de kaas met de uitgelekte bloemkool. Klop de eieren erdoor.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Strijk de bloemkoolmassa uit op het bakpapier. Bak de deegbodem in de oven in ca. 25 minuten stevig en lichtbruin. Snijd intussen de lente-ui in ringetjes. Meng de tuinkruiden door de verse roomkaas en breng op smaak met zout en peper.

Neem de bakplaat uit de oven en bestrijk de bloemkoolbodem met de kruidenroomkaas. Strooi de lente-ui en het vlees erover. Bak de flammkuchen in nog 10-15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Bekijk de recept van de recepten met bloemkool in het novembernummer van Santé.

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood