Placeholder

Recept voor edamame-hummus

Ben je gek op hummus? Deze variant met edamame zorgt voor lekkere afwisseling.

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

  • 300 g diepvries-edamame (gedopte sojaboontjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes munt
  • ½ tl korianderzaad
  • 1-2 citroenen
  • 1 tl chlorellapoeder
  • 2-3 el tahin
  • 4-5 el olijfolie
  • 2 el pompoenpitten
  • Extra nodig: vijzel, keukenmachine

Aan de slag
Blancheer de edamame: kook ze kort beetgaar in gezouten water, giet af en schep ze direct in een bak ijswater. Zo blijven ze knalgroen. Laat de boontjes uitlekken.

Trek de blaadjes munt los. Rooster het korianderzaad kort in een droge koekenpan en stamp het dan in een vijzel fijn. Pers de citroenen uit.

Doe de edamame met de chlorella, munt, tahin, 3 el olijfolie, knoflook, korianderzaad en een beetje citroensap in de keukenmachine. Pureer glad en voeg wat water toe als de massa niet smeuïg genoeg is.

Breng de hummus op smaak met zout, peper en citroensap. Schep de hummus in een schaaltje en druppel er wat olie over. Garneer met de pompoenpitten.

En dippen maar!

Geen edamame kunnen vinden?
Diepvries-edamame koop je in grote zakken bij de Japanse supermarkt; vaak nog in de peul. Grotere supermarkten hebben ze soms ook, wel wat duurder en al gebruiksklaar. De bakjes staan in het koelvak, in de buurt van de sushi of de zakken sla. Niet gevonden? Dan kun je ook tuinerwten gebruiken.

Meer recepten met chlorella
Misschien even wennen, het idee dat je algen gaat eten. Maar ze zitten vol eiwitten, antioxidanten en vezels. In het novembernummer van Santé vind je meer recepten met chlorella.

Recept en beeld: Beeldingbeeld/Stockfood