Placeholder

Recept voor Bangkok summer rolls

Foodtruck Puzzles verkoopt heerlijke spring rolls. Vanaf nu kun je de Bangkok summer rolls gewoon thuis maken, want wij mogen het recept met je delen.

Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

  • 2 rode chilipepers, zeer fijn gehakt  
  • ¾ mango, in blokjes  
  • 2 el vissaus  
  • ½ tl kurkuma  
  • ½ tl peper  
  • ½ tl zout  
  • ¼ komkommer, in reepjes van 10 cm
  • 2 wortels, geraspt
  • ¼ rodekool, geraspt  
  • ¼ Chinese kool, gesneden  
  • 1 klein bosje verse koriander  
  • 1 bakje rodebietenscheuten (of andere kiemgroente)  
  • 4 rijstvellen
  • sesamzaad
  • 1 limoen

Zo maak je de Bangkok summer rolls
Schep de chilipeper en mango in een kom om met 1 el vissaus, kurkuma, peper en zout. Dek af en zet 10 minuten in de koelkast. Doe de komkommer met de rest van de vissaus in een andere kom, dek af en zet 10 minuten in de koelkast. Doe de wortel, rodekool, Chinese kool, koriander en rodebietenscheuten in afzonderlijke bakjes. Vul een schaal met heet water. Haal de kommen uit de koelkast en zet alles klaar op je werkvlak.

Dompel 1 vel rijstpapier enkele seconden onder in het hete water en leg op een schone snijplank (glas of kunststof). Zorg ervoor dat de randen niet tegen elkaar komen. Leg nu snel een selectie van alle rauwe ingrediënten (behalve de koriander en rodebietenscheuten) in een streep op het midden van het rijstvel (blijf boven en onder circa 2 cm en aan de zijkanten circa 3 cm van de randen verwijderd). Draai de plank zo dat de zijkant van de rol naar je toe ligt. Til het vel voorzichtig over de inhoud en rol op, terwijl je de ingrediënten strak aanduwt. Pauzeer als je nog een slag te gaan hebt en stop er wat blaadjes koriander en rodebietenscheuten tussen. Rol verder op en vouw de boven- en onderkant van het rijstvel naar binnen. Herhaal met de andere 3 rijstvellen.

Bestrooi de rolletjes met sesamzaad en leg er een partje limoen naast. Lekker met een koude pindasaus.

Moeite met het vouwen van springrolls? In deze video wordt het voorgedaan.

Benieuwd naar meer succesrecepten van foodtrucks? Je vindt ze in het julinummer van Santé.

Tekst: Het Foodtruck Kookboek | Beeld: Simone van den Berg, Peter Lodder | Fotografie: Alexandra Schijf