Placeholder

Een vullend ontbijt

Sommige mensen moeten ’s ochtends niet denken aan een ontbijt. Toch kun je jezelf ’trainen’ om ’s ochtends steeds meer te eten en als dat eenmaal lukt, kun je het best kiezen voor een vullend ontbijt.

'Het lukt me niet om te ontbijten'
Uit Brits onderzoek is gebleken dat de helft van de mensen het ontbijt regelmatig overslaat. Wij verzamelden de meest voorkomende excuses om het ontbijt over te slaan en hebben daar natuurlijk ook de oplossingen bij.

Begin klein
Maak niet meteen een uitgebreid ontbijt voor jezelf klaar, maar begin met iets kleins dat je makkelijk wegkrijgt, zoals een cracker, drinkontbijt, yoghurt of fruit.

Ga voor vullend
Als het je eenmaal lukt om wel te ontbijten, kun je je ontbijt uitbreiden. Het verstandig om te kiezen voor een ontbijt dat goed vult. Kies voor producten met ingrediënten die niet te snel verteerd worden zoals vezels en proteïnen. Het is gezond en je voorkomt dat je snel weer trek hebt.

Eet meteen na het opstaan
Wen jezelf aan je ontbijt zo snel mogelijk na het opstaan te eten. Je stofwisseling komt zo op gang. Daarnaast voorkom je dat je je voor het ontbijt al overgeeft aan ongezonde tussendoortjes of ontbijtjes.

Doe onze test en vind uit welk ontbijt bij jou past >>

Bron: Fitsugar | Beeld: Shutterstock