Placeholder

Week zonder vlees

Minder vlees eten is goed voor het milieu. Steeds meer mensen worden zich daar bewust van en maken de keuze om minder vlees te eten.

Wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je: 7 maanden douchewater, 111 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom.

Zou jij graag minder vlees eten, maar is de drempel nog te groot of weet je niet waar je moet beginnen? Doe van 5 tot 11 maart mee aan de Nationale Week Zpnder Vlees. Een initiatief van Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër.

Isabel: 'Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd, een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland. Met dit initiatief wil ik Nederland in beweging brengen.'

Doe mee
Meld je aan op Weekzondervlees.nl en je ontvangt een magazine vol inspiratie en handvaten. De hele Week Zonder Vlees krijg je tips, handvaten en inspiratie aangeboden om vegetarisch te eten. Onder andere Albert Heijn, Ekoplaza, Deen en Spar ondersteunen de week met acties en receptinspiratie. Verschillende restaurants bieden vegetarische menu's aan, Shell biedt vegetarische opties on the go aan. In totaal werken er 50 bedrijven mee.

Kijk voor meer informatie op Weekzondervlees.nl.

Beeld: De Hippe Vegetariër