×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Week zonder vlees

Week zonder vlees
10.01.2018 - Redactie

Minder vlees eten is goed voor het milieu. Steeds meer mensen worden zich daar bewust van en maken de keuze om minder vlees te eten.


Wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je: 7 maanden douchewater, 111 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom.

Zou jij graag minder vlees eten, maar is de drempel nog te groot of weet je niet waar je moet beginnen? Doe van 5 tot 11 maart mee aan de Nationale Week Zpnder Vlees. Een initiatief van Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër.

Isabel: 'Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd, een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland. Met dit initiatief wil ik Nederland in beweging brengen.'

Doe mee
Meld je aan op Weekzondervlees.nl en je ontvangt een magazine vol inspiratie en handvaten. De hele Week Zonder Vlees krijg je tips, handvaten en inspiratie aangeboden om vegetarisch te eten. Onder andere Albert Heijn, Ekoplaza, Deen en Spar ondersteunen de week met acties en receptinspiratie. Verschillende restaurants bieden vegetarische menu's aan, Shell biedt vegetarische opties on the go aan. In totaal werken er 50 bedrijven mee.

Kijk voor meer informatie op Weekzondervlees.nl.

Beeld: De Hippe Vegetariër

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor gebakken scholfilet met saus van ERU Balans Bieslook

Advertorial - Zet vanavond deze heerlijke maaltijd van scholfilet met een saus van ERU Balans Bieslook op tafel. Het bijkomende voordeel: je maakt nu bij aankoop van een ERU Balans actieverpakking kans op een city trip naar één van de geselecteerde steden. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

18.06.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Uit de ontbijt-sleur

17.06.2018 - Vergeet die eeuwige boterhammen met kaas of yoghurt met muesli. Santé tipt voor elke dag van de week een makkelijk én gezond vega ontbijtje om de dag fris te beginnen. Lees verder

Recepten voor limonade zonder suiker

13.06.2018 - Een verfrissende limonade is zo gemaakt. Deze maand vind je een aantal recepten in Santé. Wil je liever een limonade zonder suiker maken? Dan hebben we hier recepten voor je verzameld. Lees verder

Wat is het verschil tussen een bos-ui en een lente-ui?

09.06.2018 - Je hoeft niet bang te zijn dat je een recept verpest als je de één voor de ander inruilt. Lees verder

Dit zijn de seizoensproducten in juni

01.06.2018 - Seizoensgroenten zijn lekker en goed voor het milieu en je portemonnee. Deze producten leg je deze maand in je winkelmand. Lees verder

6 ingrediënten die je niet samen moet opbergen

24.05.2018 - Sommige producten bederven sneller als je ze naast elkaar in de voorraadkast legt. Lees verder

Recept voor bloemkool van de barbecue

20.05.2018 - Het barbecueseizoen is ideaal om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool en serveer ‘m met een zelfgemaakte groene kruidensaus. Lees verder

Healthy lunch to go: fruit met ricotta, munt en honing

19.05.2018 - Of je nou gaat picknicken in het park of op je werk eens iets anders wilt dan een broodje kaas. Deze maand vind je in Santé gezonde en makkelijk mee te nemen lunches. Het recept voor fruit met ricotta, munt en honing delen we alvast met je. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 134 |
Mis niets
Daghoroscoop
Tweeling

Er komt vandaag heel veel boven water, wat jou gemakkelijk uit je evenwicht…

» Naar de daghoroscopen