×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoe vries je groenten en fruit in?

Hoe vries je groenten en fruit in?
10.12.2017 - Redactie

Heb je niet altijd verse producten in huis? Veel soorten groenten en fruit kun je invriezen om later te gebruiken. Even een reminder van de punten waar je op kunt letten.


1. Vries zo snel mogelijk in
Vries alleen verse producten van goede kwaliteit in. Vries ze zo snel mogelijk in bij een zo laag mogelijke temperatuur.

2 Blancheer groenten voor het invriezen
Vries je groenten niet in nadat ze gekookt zijn. Je kunt ze het best blancheren en vervolgens invriezen.

3. Vries in in porties
Verdeel de producten die je invriest zoveel mogelijk in porties. Eén grote portie is lastig te verdelen in kleinere porties zodra het bevroren is. Daarnaast bevriest een product sneller in een kleine portie en heb je minder kans op ijskristallen.

4. Eén keer invriezen
Vries producten niet opnieuw in nadat je ze al een keer ontdooid hebt.

5. Gebruik een geschikte verpakking
Bewaar alles in een goede verpakking: diepvriesbakken of -zakken zijn handig. Plak overal een etiket op met de naam en de datum waarop je het hebt ingevroren. Zo weet je precies hoe lang iets er al ligt.

6. Let op als je glas gebruikt voor invriezen
Je kunt ook glazen potjes of flessen gebruiken voor het invriezen. Zorg dat je ze niet tot de nok vult. Vloeistoffen zetten uit in de vriezer, waardoor het glas kan breken.

7. Langzaam ontdooien
De meeste producten kun je het best langzaam laten ontdooien op kamertemperatuur. Een uitzondering hierop zijn groenten: die kun je bevroren opzetten in kokend water of roerbakken in een hete pan.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw communicatie kan tot misverstanden leiden. Denk goed na voordat je iets…

» Naar de daghoroscopen