×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoe vries je groenten en fruit in?

Hoe vries je groenten en fruit in?
10.12.2017 - Redactie

Heb je niet altijd verse producten in huis? Veel soorten groenten en fruit kun je invriezen om later te gebruiken. Even een reminder van de punten waar je op kunt letten.


1. Vries zo snel mogelijk in
Vries alleen verse producten van goede kwaliteit in. Vries ze zo snel mogelijk in bij een zo laag mogelijke temperatuur.

2 Blancheer groenten voor het invriezen
Vries je groenten niet in nadat ze gekookt zijn. Je kunt ze het best blancheren en vervolgens invriezen.

3. Vries in in porties
Verdeel de producten die je invriest zoveel mogelijk in porties. Eén grote portie is lastig te verdelen in kleinere porties zodra het bevroren is. Daarnaast bevriest een product sneller in een kleine portie en heb je minder kans op ijskristallen.

4. Eén keer invriezen
Vries producten niet opnieuw in nadat je ze al een keer ontdooid hebt.

5. Gebruik een geschikte verpakking
Bewaar alles in een goede verpakking: diepvriesbakken of -zakken zijn handig. Plak overal een etiket op met de naam en de datum waarop je het hebt ingevroren. Zo weet je precies hoe lang iets er al ligt.

6. Let op als je glas gebruikt voor invriezen
Je kunt ook glazen potjes of flessen gebruiken voor het invriezen. Zorg dat je ze niet tot de nok vult. Vloeistoffen zetten uit in de vriezer, waardoor het glas kan breken.

7. Langzaam ontdooien
De meeste producten kun je het best langzaam laten ontdooien op kamertemperatuur. Een uitzondering hierop zijn groenten: die kun je bevroren opzetten in kokend water of roerbakken in een hete pan.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie

16.01.2018 - Altijd lekker als het buiten koud is: een warm soepje. En waarom uit een bord eten als het ook leuker kan? Lees verder

Recept voor courgettespread

14.01.2018 - In het februarinummer - vanaf dinsdag 16 januari in de winkel - vind je een recept voor soep waarbij je courgettes uitholt. De pulp kun je gebruiken voor een spread. Lees verder

15 tussendoortjes die 100 calorieën bevatten

11.01.2018 - Deze gezonde tussendoortjes helpen je de middag door. Lees verder

Week zonder vlees

10.01.2018 - Minder vlees eten is goed voor het milieu. Steeds meer mensen worden zich daar bewust van en maken de keuze om minder vlees te eten. Lees verder

Er is een ui ontwikkeld waarvan je niet hoeft te huilen

09.01.2018 - Sta jij altijd onbedwingbaar te grienen terwijl je een ui snijdt? Misschien is dat binnenkort verleden tijd. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

08.01.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Gezonder leven met slowjuices uit Twente

08.01.2018 - Advertorial - Het is een Blend New Day! Hoe fijn is het om de dag te beginnen met een shot aan je dagelijkse behoefte van groenten en fruit? Dat lijkt onmogelijk, maar toch kan het eenvoudig en lekker: met een slowjuice. Lees verder

5 gezonde pizzabodems

07.01.2018 - Gezonde pizzabodems, je ziet ze steeds vaker. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar zelf aan de slag gaan, is niet zo moeilijk als het lijkt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 127 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Jij voelt je nog niet helemaal lekker. Er lijken steeds nieuwe problemen bij…

» Naar de daghoroscopen