×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoe vries je groenten en fruit in?

Hoe vries je groenten en fruit in?
10.12.2017 - Redactie

Heb je niet altijd verse producten in huis? Veel soorten groenten en fruit kun je invriezen om later te gebruiken. Even een reminder van de punten waar je op kunt letten.


1. Vries zo snel mogelijk in
Vries alleen verse producten van goede kwaliteit in. Vries ze zo snel mogelijk in bij een zo laag mogelijke temperatuur.

2 Blancheer groenten voor het invriezen
Vries je groenten niet in nadat ze gekookt zijn. Je kunt ze het best blancheren en vervolgens invriezen.

3. Vries in in porties
Verdeel de producten die je invriest zoveel mogelijk in porties. Eén grote portie is lastig te verdelen in kleinere porties zodra het bevroren is. Daarnaast bevriest een product sneller in een kleine portie en heb je minder kans op ijskristallen.

4. Eén keer invriezen
Vries producten niet opnieuw in nadat je ze al een keer ontdooid hebt.

5. Gebruik een geschikte verpakking
Bewaar alles in een goede verpakking: diepvriesbakken of -zakken zijn handig. Plak overal een etiket op met de naam en de datum waarop je het hebt ingevroren. Zo weet je precies hoe lang iets er al ligt.

6. Let op als je glas gebruikt voor invriezen
Je kunt ook glazen potjes of flessen gebruiken voor het invriezen. Zorg dat je ze niet tot de nok vult. Vloeistoffen zetten uit in de vriezer, waardoor het glas kan breken.

7. Langzaam ontdooien
De meeste producten kun je het best langzaam laten ontdooien op kamertemperatuur. Een uitzondering hierop zijn groenten: die kun je bevroren opzetten in kokend water of roerbakken in een hete pan.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Bitterkoekjesparfait

18.12.2018 - Weet jij al welk toetje je op tafel zet tijdens de feestdagen? Misschien is deze bitterkoekjesparfait een goed idee. Lees verder

Gegrilde perziken

17.12.2018 - Een bijgerecht met gegrilde perzik, ham, marsalawijn en rozijnen. Lees verder

Citroentaart met blauwe bessen

16.12.2018 - Zin om iets te bakken? Wat dacht je van deze citroentaart met blauwe bessen. Lees verder

Portie friet

07.12.2018 - Dit hadden we liever niet geweten. Lees verder

Taugé kweken

02.12.2018 - Taugé kweken is niet heel moeilijk. Wat je nodig hebt, is een week geduld en af en toe tijd om het water te verversen. Lees verder

Ember thermobekers

02.12.2018 - Ben je veel onderweg en kun je het waarderen als je warme drank of soep op precies de juiste temperatuur blijft? Dan is de nieuwe slimme thermobeker van Ember iets voor jou. Lees verder

Zijn het pepernoten of kruidnoten?

01.12.2018 - Sinterklaas blijft een gezellige feestdag en iets lekkers mag daarbij niet ontbreken. Vooral pepernoten zijn favoriet. Of kruidnoten... Of mag je beide benamingen gebruiken? Lees verder

Seizoensgroenten december

01.12.2018 - Dit zijn de seizoensgroenten om deze maand in je winkelwagen te leggen. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Boogschutter

Als je behoefte hebt aan wat afwisseling, spreek dan vandaag iets leuks af…

» Naar de daghoroscopen