gezondheidsadviezen

Top 5 slecht gegeven gezondheidsadviezen in het afgelopen decennium

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur, wat ook betekent dat we een nieuw decennium ingaan. In de afgelopen tien jaar zijn er een hoop gezondheidsbeweringen gedaan. Maar deze zijn niet allemaal waar… Lees hier de top 5 slechtste gezondheidsadviezen.

 

Sap kuur

Het reinigen van je lichaam door middel van sapjes was helemaal hot. Er wordt beweerd dat je op deze manier alle gifstoffen uit je lichaam werkt en het beter zal zijn voor je gezondheid en welzijn. Maar wist je dat wij een ingebouwd detoxcentrum in ons lichaam hebben? Je darmkanaal, je zweetklieren en je urineweg werken de hele dag door om al die stoffen uit jouw lichaam te werken. Je hebt dus eigenlijk je leven lang een ontgiftkuur in je lichaam.

Daarbij zijn sappen minder gezond dan stukken fruit. Als je een sapje drinkt, kunnen de fruitsuikers beter in je lichaam worden opgenomen.

Lees ook: ‘onwaarheden over je weerstand’

Niet meer vaccineren

De start hiervan begon in 1998 toen Andrew Wakefield een frauduleus onderzoek presenteerde. Hij beweerde dat vaccins tegen mazelen, rodehond en bof leidde tot de ontwikkeling van autisme. De hele studie bleek volstrekt onwaar en werd later ook teruggetrokken. Toch hield dit vuurtje stand bij onder andere beroemdheden en de zogenaamde anti-vaccinatiebeweging was geboren. In het begin van de jaren 2000 besloten steeds meer ouders te stoppen met vaccineren, met als argument het frauduleuze onderzoek en de overtuiging van de beroemdheden.

In de afgelopen tien jaar was het niet meer vaccineren nog steeds een ding. Er zijn gezinnen die een speciaal vaccinschema op laten stellen terwijl er bewezen is dat vaccineren juist zo belangrijk is. Een uitbraak van een ziekte waartegen gevaccineerd moet worden, kan leiden tot wereldwijde besmetting.

Alleen maar water uit flessen drinken

Het drinken uit flessen water is dit decennium niet begonnen, maar wel sterk toe genomen. Zo zijn er bedrijven die flessen water verkopen waar zogenaamd extra vitamines, zuurstof en extracten voor meer energie bevatten. Dit is natuurlijk alleen maar een marketingtruc. Het drinken uit flessen water is alleen maar slecht voor het milieu. Daarbij is er geen bewijs dat water uit de kraan ongezond is.

Inwendige eieren

Eieren die je in je vagina kunt dragen zouden voor meer kracht en sereniteit zorgen. Daarbij werd er ook beweert dat het zou bijdragen aan een controle over de blaas, een betere hormoonhuishouding en een regelmatige menstruatie. Maar eigenlijk werkt dit als een bron van infectie. Er kwamen bij mensen die deze eieren droegen veel vaginale infecties naar boven. Toch is er een positief puntje aan het ei. Als je hem inbrengt moeten je bekkenbodemspieren zich aanspannen, waardoor je bekkenbodem getraind wordt.

E-smoking

Na de sigaret kwam de E-sigaret. Dit zou gezonder zijn dan een gewone sigaret. Veel mensen dachten dat dit staafje was ontworpen voor een gezond alternatief. Helaas is hier helemaal niks van waar. De nicotine die in de elektrische sigaret zit, is meestal hoger gedoseerd dan bij de traditionele.

Het baarde zorgen toen er in 2019 een onderzoek naar buiten kwam, waaruit bleek dat elektrische sigaretten longfalen konden veroorzaken. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de verdampingsolieproducten.

Bron: forbes.com

Gerelateerde artikelen