Placeholder

7 gezonde toevoegingen voor je sapje

Voor het julinummer van Santé heeft de redactie blenders en juicers getest. Maak je sapje nog gezonder met één van deze zeven toevoegingen.

Avocado
Avocado's zijn gezond en voedzaam. Je maakt er niet alleen heerlijke guacamole van, in een smoothie smaakt het ook goed.

Chiazaad
Chiazaad is een superfood en mede daardoor een fijne toevoeging voor je smoothie. Lees meer over chiazaad.

Cacaopoeder
Een onverwachte toevoeging. Kies dan wel voor raw cacaopoeder en niet voor stukken chocola die je in de blender gooit. Vol anti-oxidanten en lekker zoet.

Kokoswater
Vooral wanneer je een blender gebruikt, kunnen sapjes soms dikker zijn dan je verwacht had. Je kunt ze aanlengen met water, maar een andere oplossing is er wat kokoswater bij gieten.

Spinazie
Spinazie is goed te combineren in een fruitsmoothie. Zoals onze freelancer Annemiek al zegt in Santé: zelfs de kinderen bedelen om meer.

Bieten
Bietensap is heel erg gezond, maar heeft wel een aanwezige smaak. Je moet ervan houden. Wanneer je een beetje sap in je smoothie gebruikt, is de smaak minder nadrukkelijk aanwezig.

Kruiden
Om je smoothie wat meer pit te geven, kun je ook kruiden toevoegen: gember, basilicum of munt.


Juicer vs. blender
Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen een blender en een juicer en welke kun je het best gebruiken om jouw favoriete sapjes te maken? In het julinummer van Santé, in de winkel tot 22 juli 2013 lees je er meer over.