Tuin (1)

Moestuin beginnen? Déze groenten zijn het makkelijkst om te kweken

Nu het éindelijk mooi weer is, gaan we massaal tuinieren. Wil je een moestuin beginnen? Deze groenten zijn ook heel geschikt voor beginners.

Bladgroenten

Omdat bladgroenten, zoals sla en andijvie, ondiepe wortels hebben, hoeft de grond niet heel vruchtbaar te zijn. Wel hebben ze veel zon en regelmatig water nodig. Je kunt al héél snel genieten van je zelfgekweekte groenten, want boerenkool en sla is na dertig dagen al klaar om te oogsten.

Komkommer

Het enige wat komkommers nodig hebben, is een vochtige en vruchtbare grond en genoeg zonlicht. Succes gegarandeerd. De beste tijd om komkommers te kweken is in de zomer. Let op dat je de planten niet té veel water geeft.

Radijsjes

Er zijn twee manieren om radijsjes te kweken: binnen in een kweekbak of buiten op de grond. En het leukste is: een paar weken later kun je ze al oogsten. De beste tijd om radijsjes te kweken is in het voorjaar of eind augustus.

Courgette

Courgettes doen het goed op een zonnige plek in vochtige, vruchtbare grond. Net als de komkommer is deze groente ook heel geschikt voor beginners. Ze hebben wel veel ruimte nodig: ongeveer een vierkante meter per plant.

Kruiden

Let goed op waar je de kruiden neerzet. Sommige kruiden houden van direct zonlicht. Anderen, zoals peterselie en bieslook, hebben liever wat schaduw. Wil je munt kweken? Geef het plantje dan een eigen pot. Anders kun je die andere kruiden wel vergeten.

Lees ook: 10 leuke hobby’s om jezelf mee bezig te houden

Bron: Well + Good, Libelle.be Foto: Getty Images