Placeholder

Dit is dé manier om te stoppen met roken

Stoptober is voor veel rokers hét moment om te stoppen met roken, maar volgens wetenschappers is er een nieuwe manier om die sigaretten nu echt links te laten liggen.

 

Je kent vast wel die confronterende afbeeldingen op pakjes sigaretten om rokers te ontmoedigen om er een op te steken. Dat heeft wel geholpen, want het aantal rokers is al een aantal jaar op een rij te dalen. Helaas is die daling de laatste tijd gestagneerd.

Lees ook:In een keer stoppen met roken of minderen

Zo kun je echt stoppen met roken

Volgens wetenschappers is er een manier om het roken nog verder terug te dringen: ze willen op elke sigaret afzonderlijk een tekst drukken als ‘Roken is dodelijk’ of ‘Roken veroorzaakt longkanker’.

Boodschap op elke sigaret

Onderzoekers aan de James Cook universiteit van Queensland in Australië vroegen 2.000 rokers en niet-rokers naar het effect van een waarschuwden boodschap op pakjes of elke sigaret afzonderlijk. De boodschap op elke sigaret bleek een groot shock-effect te hebben.

Lees ook:Stoppen met roken zonder meer te stoppen

Teksten

Vooral teksten over gezondheid en over de prijs bleken het meest effect te hebben. Zo had de boodschap dat roken 7.000 euro per jaar kost heel goed te werken net als het aantal minuten dat je korter leeft door te roken.

Bron: Welingelichtekringen.nl

Gerelateerde artikelen