kraanwater

In welke landen kun je kraanwater drinken?

Als je in Nederland bent, is water uit de kraan drinken de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe zit het in jouw vakantieland?

 

Kun je kraanwater drinken in Spanje, Frankrijk of Turkije? En waarom smaakt het water uit de kraan in je vakantieland anders dan in Nederland? Is het toch beter om flessen water uit de supermarkt in te slaan.

Lees ook: Het lekkerste kraanwater van Nederland

Waterinhetbuitenland.nl

Het drinkwaterbedrijf Vitens richtte de site waterinhetbuitenland.nl op waar je kunt checken hoe het met het kraanwater van jouw vakantieland is gesteld.

De meeste landen die worden gecheckt zijn Spanje, Frankrijk, Italië, Turkije en Griekenland. Zo kun je het kraanwater in Spanje drinken, maar zit er een chloorsmaak aan. De meeste Spanjaarden kopen daarom hun water in de supermarkt. Ook in Frankrijk, Italië en Griekenland kun je het kraanwater drinken, maar zit er een chloorsmaak aan. Dus misschien toch een fles kopen? Het kraanwater in Turkije wordt afgeraden om te drinken omdat het gechloreerd is. En let ook op de ijsklontjes: die kun je beter niet in je drankje laten doen.

Wil je weten of het kraamwater in jouw vakantieland geschikt is? Kijk op waterinhetbuitenland.nl.

Gerelateerde artikelen