drinken

7 tips om meer water te drinken

Voor velen is het lastig om aan de aangeraden twee liter water per dag te komen. Toch is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Voor je gezondheid, maar ook voor een stralende huid. Met deze 7 tips lukt het jou om meer water te drinken!

 

1. Neem water mee in je dagelijkse routine

Probeer het drinken van een glas water te koppelen aan een activiteit in je dagelijkse routine. Bijvoorbeeld door net voor het douchen een glas te drinken of na de lunch en het avondeten als je je eten net op hebt.

Lees ook: ‘Kan je eerder gekookt water opnieuw koken?’

2. Houd een bidon bij de hand

Als je een fles water bij de hand houdt zal je merken dat je sneller naar de fles grijpt. Daarbij kan je een fles water overal mee naartoe nemen. Probeer te drinken tijdens het boodschappen doen of onderweg in de auto/ openbaar vervoer. Zit je op je werk? Zorg dan dat je de waterfles in het zicht hebt staan. Kijk je naar de waterfles? Drink dan een slok!

3. Voeg schijfjes fruit of groente toe

Vind je het maar saai om telkens water te drinken? Voeg dan een schijfje citroen, komkommer, gember of sinaasappel toe aan je water voor wat smaak.

4. Zet water drinken op je to-do list

Teken op je to-do list druppeltjes water. Als je een glas water hebt gedronken, kleur je een druppeltje in. Zo vergeet je het niet en werk je ook nog eens met een afstreepsysteem.

5. Eet groenten of fruit dat veel water bevat.

Groenten als komkommer, ijsbergsla en tomaten bevatten van zichzelf veel water. In de zomer kan je kiezen voor een groot stuk watermeloen. Een makkelijke manier om extra vocht binnen te krijgen.

6. Maak een water mix drankje

Voeg wat kokoswater toe aan wat bruiswater. Zo creëer je, je eigen frisdrank zonder al te veel suiker. Probeer de verhouding half om half aan te houden.

7. Vul een thermofles voordat je de deur uit gaat

In de wintermaanden kan het koud zijn als je vroeg de deur uit moet. Hoe lekker is het dan als je je handen kan warmen aan een thermofles. Vul voordat je de deur uit gaat de thermofles met thee. Nippen maar onderweg!

Bron: sheknows.com

Gerelateerde artikelen