gezonde

9x thee met een gezonde werking

Goed voor je weerstand, je hart en je huid. Buiten de lekkere smaak heeft elke thee zijn eigen gezonde werking. Puur genieten dus!

Zwarte thee

De theeblaadjes van zwarte thee zijn na het plukken en drogen gefermenteerd of gegist en krijgen hierdoor hun zwarte kleur. Verschillende onderzoeken tonen aan dat dagelijks vijf koppen zwarte theedrinken je bloeddruk kan verlagen. Uit Australisch onderzoek blijkt zelfs dat dagelijks drie koppen de kans op botbreuken op latere leeftijd verlaagt, dankzij de flavonoïde in de thee, die een antioxidant zijn.

Witte thee

Witte thee wordt gemaakt van de jonge bladknoppen. Deze hebben nog een laagje wit dons, dat de naam wit verklaart. Na het plukken worden de blaadjes opgerold en gedroogd in de zon. Uit Brits onderzoek blijkt dat witte thee de aanmaak van proteïnase en collagenase afremt. Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor de afbraak van collageen en elastine in je huid. Witte thee kan er dus aan bijdragen dat je huid minder snel veroudert.

Matcha

Matcha is groene thee vermalen tot poeder. De theeplanten waar matcha van wordt gemaakt, worden vier weken voor de oogst afgedekt met een donkere doek. Hierdoor bevatten de blaadjes veel meer aminozuren en is matcha een van de gezondste theesoorten. Aminozuren zijn de bouwstenen voor eiwitten en dus onmisbaar voor een gezond lichaam. Je bestelt ‘m hier.

Klik hier
ModeMode

Kamillethee

Kamillethee is niet van de theeplant gemaakt, maar bestaat enkel uit kruiden. Kamille werkt licht ontstekingsremmend en heeft een ontspannend effect op je maag en darmen.

Gemberthee

Gemberthee zit vol van vitamine B1, B2, B6 en vitamine C. Vitamine B1 is belangrijk voor de werking van je hartspier en zenuwstelsel. Vitamine B2 zorgt vooral voor de energievoorziening van je lichaam en vitamine B6 heb je nodig voor de opbouw van eiwitten.

Chai

Chai is een Indiaans drankje dat bestaat uit zwarte thee, specerijen en melk. De meest voorkomende ingrediënten in chai zijn kaneel, gember, groene kardemom, venkelzaad en kruidnagel. Kaneel helpt om je bloedsuikerspiegel op peil te houden en groene kardemom zit vol antioxidanten.

Oolongthee

Een mix tussen groene en zwarte thee, aangezien oolongthee half gefermenteerd is. Deze traditionele Chinese thee bevat net als de groene en zwarte variant de stof EGCG, die de vetverbranding stimuleert. Niet altijd makkelijk in de winkel te vinden, maar je kan oolong thee wel online kopen. Bijvoorbeeld hier.

Klik hier

Hibiscusthee

Gemaakt van de bloemplant Hibiscus. Deze bloemen bevatten veel vitamine C, onmisbaar voor een goede weerstand en voor de opname van ijzer. Ook hibiscusthee kun je makkelijk online kopen, of bij een bio-winkel.

Groene thee

Wordt op dezelfde manier gemaakt als de zwarte variant, maar de blaadjes worden niet gefermenteerd of gegist. Hierdoor behouden ze hun groene kleur. Zowel zwarte als groene thee bevatten flavonoïden. Deze stoffen werken als antioxidanten en gaan vrije radicalen in het lichaam tegen.

Bron: Santé februari 2018

BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen