Hoeveel Kopjes Thee Mag Je Per Dag Drinken

Hoeveel kopjes thee mag je drinken op een dag?

Volgens trend watchers wordt dit in 2024 de nieuwe trend in thee drinken. Op de redactie van Santé zijn we alvast begonnen. Maar hoeveel kopjes thee mag je eigenlijk drinken op een dag?

Thee is gezond. Het zou de kans op beroertes verlagen, en het risico op diabetes type 2 verkleinen. Maar omdat er ook theïne in zit, mag je het niet onbeperkt drinken. Advies van het Voedingscentrum is om maximaal drie koppen zwarte thee per dag te drinken. Dat geldt niet voor kruidenthee, want daar kun je veel meer van drinken. Zwarte en groene thee zijn gemaakt van gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis en bevatten cafeïne. Kruidenthee en fruitthee zijn officieel geen thee. Ze worden gemaakt van andere planten dan de theeplant. Denk aan kruiden en specerijen. Deze soorten bevatten meestal geen cafeïne.

Ben jij fan van wit of ga je tegenwoordig voor groen? Vers, met een takje munt of een good-old zakje? Dan zit je goed met de nieuwe thee trend. Want trendwatchers voorspellen dat de Vintage Tea Party het helemaal gaat worden in 2024. Dat betekent uren lang met je vrienden aan een mooi gedekte tafel zitten, met zelfgebakken cake, koekjes en sandwiches. Theekopjes met een schoteltje, een bosje bloemen erbij, een. tafelkleed, en melk uit een kannetje. En tijdens de vintage tea party moet je natuurlijk ook nog ergens over kletsen. Daarom heeft Santé een paar thee weetjes voor je op een rij gezet. Cupa time!

Hoeveel Kopjes Thee Per Dag Drinken 11zon
Hoeveel Kopjes Thee Per Dag Drinken?

De Britten

Je weet natuurlijk dat de Engelsen véél thee drinken. Er is zelfs een zwarte theesoort naar ze vernoemd (Engelse melange). De high tea hebben we ook aan ze te danken. En driemaal raden hoeveel kopjes ze – bij elkaar opgeteld – zelf drinken daar aan de andere kant van het Kanaal.. dat is maar liefst 165 miljoen kopjes per dag!

Lees ook: 11 redenen om vaker gemberthee te drinken

Mannentaak

In Marokko is het typisch de taak van de man om thee te schenken. Niet geheel verrassend vind je er ook veel theehuizen en zie je daar doorgaans, juist ja, mannen met elkaar zitten te socializen. Muntthee is in delen van Marokko een enorm onderdeel van het dagelijkse, sociale leven.

Cafeïne

Ook thee bevat cafeïne. Als je daarmee wilt minderen, kun je het best een groene thee pakken. Die bevat by far het minst aan cafeïne. Heb jij eigenlijk een favo thee?

Lees ook: dit doe je tegen blaasontsteking

Boba

Je hebt misschien weleens van ’trendthee’ boba gehoord. Wordt ook bubbelthee genoemd. Leuk, lekker en best geinig, maar óók erg calorierijk. Met ingrediënten als suikersiroop, melkpoeder en tapioca (zetmeel uit cassavewortel) komt een flinke beker boba zelfs uit op evenveel of meer kcal als/dan een hamburger!

Bubble Tea
Bubble Tea

Lekker dopen

Wanneer en waarom we ooit zijn begonnen met koekjes in onze thee dopen, is lastig te achterhalen. Wel denken gedragswetenschappers dat warme en zompige koekjes ons tevreden stemmen en een fijn gevoel geven. Bovendien functioneren onze smaakpapillen beter als we warm voedsel (en drinken) tot ons nemen, in plaats van koud.

Tips van lezers

En de lekkerste thee krijg je natuurlijk met een theezeefje en losse thee. Daar wees een van onze lezers ons op. ‘Alleen losse thee. Niet van dat gruis in een zakje.’

BESTEL HIER

Tip van de redactie

Het boek Simpel & puur is bedoeld voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie, én voor elke levensgenieter die dankzij dit voedingspatroon lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

8 DECEMBER 2023

Gerelateerde artikelen