Placeholder

In 7 minuten een effectieve work-out

Deze work-out van 7 minuten is net zo effectief als hardlopen en een sessie krachttraining. Het enige wat je nodig hebt? Een muur en een stoel. Daar willen we meer over weten.

De work-out is te vinden in het mei-juninummer van American College of Sports Medicine’s Health & Fitness Journal. Onderzoekers hebben voor dit nummer de ideale 'high intensity' work-out samengesteld.

Effectieve training
'Er is veel bewijs dat intensieve interval training net zoveel effect heeft als een duurtraining, maar dan in veel minder tijd', zegt één van de schrijvers van het artikel.

Voorwaarden
Om de training effectief te laten zijn, moet je wel op een aantal dingen letten. Bij interval training is het belangrijk dat je lichaam tussendoor rust krijgt. Bij deze work-out van 7 minuten wacht je daarom tussen iedere oefening 10 seconden. Tijdens de volgende oefening wordt een andere spiergroep getraind, waardoor je zojuist getrainde spieren nog meer rust krijgen. De volgorde van de oefeningen is daarom heel belangrijk. Niet zomaar oefeningen omwisselen dus.

Pijnlijk
Een andere voorwaarde is dat de 7 minuten van deze work-out letterlijk pijnlijk moeten zijn. Je moet alles geven wat je hebt en dat is op zijn zachtst gezegd niet plezier. Het voordeel is dat je in 7 minuten klaar bent.

Ga jij deze work-out proberen?