Hardlopen Strand 1000x1440

5 tips voor hardlopen op het strand

Hardlopen op het strand is een goede afwisseling van je gewone hardlooprondes. Het is een stuk zwaarder, dus pas op voor blessures. Dit zijn een aantal aandachtspunten als je gaat hardlopen op het strand.

Het is de perfecte tijd om hard te lopen. Maar als je deze zomer op het strand wil lopen, denk dan hierom:

1. Let op de ondergrond

Op een zachte ondergrond moeten je spieren harder werken om je in balans te houden. Het risico op een blessure is daardoor groter. Hardlopen aan de rand van de branding is ideaal; het zand is nat en daardoor steviger, je spieren worden hard aan het werk gezet, maar niet zo hard als op droog zand.

2. Blijf op een vlakke ondergrond

Hobbels en bobbels vergroten het risico op een blessure.

Lees ook: Afvallen door hardlopen, hoe werkt het?

3. Loop niet te lang

Dat je spieren harder werken, merk je waarschijnlijk niet direct. De volgende dag daarentegen… Ren dus, zeker als je hardlopen op het strand niet gewend bent, geen te lange route.

4. Ga ’s ochtends of ’s avonds

Ga in de zomer niet hardlopen op het warmste moment van de dag. Het is te warm en je hebt waarschijnlijk geen zin om over alle zandkastelen heen te springen.

5. Smeer je in met zonnebrand

Smeer de huid die bloot is tijdens het hardlopen altijd in met een product met spf.

6. Probeer een keer op blote voeten te lopen

Op blote voeten hardlopen op het strand geeft een heel andere ervaring. Het is intensiever en goed om kracht op te bouwen. Begin niet zomaar met barefoot running, maar wissel in het begin hardlopen en wandelen met elkaar af. Pas op voor scherpe schelpen en stenen.

Lees ook: waarom suppen extreem goed is voor je lijf

Tip van de redactie

De Fitbit Versa voorziet je van gepersonaliseerde inzichten welke je helpen om jouw doelen te bereiken. Met je work-out om je pols kan je snel van start. Ben je meer een renner of fietser dan geeft de GPS tracker je inzicht in afgelegde kilometers en bijbehorende tijden. En ga je naar bed, ook dan gaat de watch met je mee. De Fitbit Versa volgt automatisch de tijd die je doorbrengt in lichte, diepe en REM-slaapstadia en helpt je hiermee om de kwaliteit van slapen te verhogen. En dit is nog maar een fractie van wat deze Fitbit allemaal kan… Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKS SANTE

BEELD GETTYIMAGES

Gerelateerde artikelen