Best Verkochte Loopbanden Welke spieren gebruik je op de loopband?

Waarom dit de 3 best verkochte loopbanden zijn

Ben je op zoek naar een effectieve manier om thuis aan je conditie te werken? Dan zijn loopbanden een perfecte keuze. Ontdek hier waarom deze drie loopbanden zo populair zijn.

Voordelen van loopbanden

Wil je gemakkelijk thuis aan je conditie werken? Met een loopband is dat zo gepiept. En het mooie is, het maakt niet uit of je een beginner bent of al jaren traint. Hier zijn een paar grootste voordelen van trainen op een loopband:

  • Thuis sporten was nog nooit zo makkelijk. Geen gedoe meer met sportschoolabonnementen of het slechte weer trotseren. Met een loopband in huis ben jij de baas over je eigen sporttijd. Lekker toch?
  • Geschikt voor alle niveaus. Of je nu net begint met sporten of al een doorgewinterde atleet bent, de loopband past zich aan jouw niveau aan. Begin rustig en bouw langzaam op, helemaal op jouw tempo.
  • Pas de snelheid en helling aan naar jouw wensen. Jij bepaalt hoe snel je loopt en hoe steil de helling is. Zo maak je elke training weer een beetje uitdagender. 
  • Zacht voor je gewrichten. Geen zorgen meer over blessures door harde ondergronden. Op de loopband loop je lekker zacht, waardoor je gewrichten minder belast worden. Dat is pas comfortabel sporten.

Welke spieren gebruik je op de loopband?

Als je op de loopband stapt, zet je niet alleen je beenspieren aan het werk. Denk maar eens aan:

  • De quadriceps, hamstrings en kuiten worden flink getraind terwijl jij lekker aan het wandelen of rennen bent. 
  • Ook the bilspieren moeten flink aan de bak om je lichaam stabiel te houden terwijl je in beweging bent. Een stevige bilpartij, wie wil dat nou niet?
  • Terwijl je loopt, moet je je buik– en rugspieren aanspannen om in balans te blijven. Zo werk je stiekem aan die strakke buik.
Hoe conditie opbouwen op loopband? Is loopband goed om af te vallen?

Lees ook: Hoe lang duurt het voordat je uit vorm raakt?

Hoe conditie opbouwen op loopband?

Begin rustig aan. Geen haast. Start met een relaxt tempo en laat je lichaam wennen aan de beweging. Voordat je het weet, ben je in een lekker ritme. Bouw het per dag rustig op. Vergeet niet af en toe de helling te veranderen. Zo blijf je jezelf uitdagen en wordt die conditie van jou met de dag beter.

Is loopband goed om af te vallen?

Wil je die extra kilo’s kwijtraken? Dan is de loopband echt iets voor jou. Het is niet alleen een kwestie van calorieën verbranden. Nee, het is zoveel meer dan dat. Door regelmatig te lopen op de loopband, geef je je stofwisseling een boost en werk je aan een sterker, gezonder lichaam. 

3 best verkochte loopbanden

1. Dreaver S310 Loopband

Heb je een drukke dag voor de boeg, maar wil je toch aan je gezondheid werken? Dan is de Dreaver S310 ideaal. Deze loopband is compact en past onder elk bed of in bijna elke kast. Geen gedoe met armsteunen, gewoon lekker lopen. Ideaal voor op kantoor of voor de tv. Met een snelheid van 1 tot 6 km/u en een handige afstandsbediening houd je controle over je training.

2. VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Geen zin om uren te klungelen met een ingewikkelde montage? Binnen 15 minuten staat deze compacte loopband voor je klaar en kun je beginnen met trainen. Met 12 programma’s en compatibiliteit met de Fitshow-app zijn de trainingsmogelijkheden eindeloos. Of je nu een rustige jogger bent of een echte hardloper, met snelheden tot 12 km/u zit je altijd goed.

3. FitFirst® Loopband Jogger:

Wil je sporten zonder de deur uit te hoeven? Met de FitFirst® Fitness Jogger is dat een fluitje van een cent. Deze loopband is niet alleen handig in gebruik, maar ook veelzijdig en stil. Met diverse trainingsprogramma’s en een snelheid tot 8 km/u vind je altijd de perfecte workout voor jou. En het wordt nog beter: geniet van je favoriete muziek via de ingebouwde bluetooth speaker terwijl je traint.

Lees ook: Dit zijn de 5 beste sporten voor je lichaam

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker