zwemmen

Dit zijn de 5 beste sporten voor je lichaam

Welke sporten zijn nu echt gezond voor je lichaam? Santé zocht het voor je uit.

Dit zijn de vijf sporten die over het algemeen als uitstekend worden beschouwd voor het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van je lichaam. Goed als je gewicht kwijt wil raken, spieren wil opbouwen, je botten sterk wil houden en je hart gezond wil houden.

1. Zwemmen als een van de beste sporten
Tijdens zwemmen gebruik je bijna al je spieren. Regelmatig een half uur tot driekwartier zwemmen, is te vergelijken met aerobics. Je hartslag wordt hoger tijdens de inspanning en dat is goed voor je hart. Tegelijkertijd is zwemmen niet te belastend voor je lichaam, doordat het water je lichaam als het ware ondersteunt. Je loopt daardoor niet snel een blessure op.

Lees ook: korte workout voor je hele lichaam

2. Tai Chi
Tai Chi combineert ademhalingsoefeningen en ontspanning met vloeiende bewegingen. Je kunt op je eigen tempo mee doen en dat maakt de sport geschikt voor alle leeftijden. Het is goed voor de balans en dat komt ook van pas naarmate je ouder wordt.

3. Krachttraining
Dit omvat oefeningen zoals gewichtheffen, bodyweight oefeningen, en weerstandstraining. Krachttraining helpt bij het opbouwen van spieren, het versterken van botten, het verbeteren van de stofwisseling en het verhogen van de functionele kracht voor alledaagse activiteiten.

tekenen-fitnessroutine-werkt bewegen overgang

4. Wandelen
Wandelen is een van de gezondste sporten om te doen. Als je elke dag een half uur wandelt leef je minstens twee jaar langer in goede gezondheid, zo blijkt.

5. Oefeningen voor bekkenbodemspieren
De bekkenbodemspieren is niet alleen belangrijk voor vrouwen, ook mannen hebben er baat bij. Het helpt je om je blaas onder controle te houden en het kan je seksleven verbeteren.

Lees ook: 3 x het grote nut van eiwitten na het sporten

Favoriet

Wil je plezierig, effectief en veilig aan je conditie werken? Maak dan van de Cardio Fit B35 je vaste trainingspartner. Dit is de juiste fitness fiets om in conditie te blijven en ergonomisch te trainen. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES