Calorieen slaaptekort

Zoveel calorieën eet je meer bij slaaptekort

Slaaptekort heeft niet alleen invloed op je gestel en je functioneren, maar ook op je gewicht! Zo blijk je heel wat meer calorieën meer binnen te krijgen als je niet genoeg slaapt…

Uit onderzoek, dat werd gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition, blijkt dat je maar liefst 385 calorieën meer eet de dag nadat je te weinig hebt geslapen.

Lees ook:Dit zijn ze: de beroepen met het meeste slaaptekort

Meer eten, minder sporten

Zo bleek dat de deelnemers aan het onderzoek meer vette voeding en minder eiwitten aten als ze een slechte nacht hadden gehad. Ook hadden ze minder behoefte om te sporten om die extra calorieën te verbranden. En dat leidt tot gewichtstoename. Als je elke dag minder dan 7 á 9 uur slaapt en 385 calorieën extra per dag eet, komt na 9 dagen maar liefst een halve kilo aan!

Hormonen

Volgens de onderzoekers zorgt een slaaptekort voor dat extra hongergevoel omdat het invloed heeft op je hormonen, vooral op de hormonen leptine en ghreline, die verantwoordelijk zijn voor je eetlust. Verder zorgt te weinig slaap ervoor dat je sneller naar iets te eten grijpt om jezelf te belonen. Hier zijn 6 tips om beter te slapen.

Bron: GoedGevoel.be

Gerelateerde artikelen