Placeholder

Vrouwen te moe om gezonder te leven

Soms is het nogal een opgave om gezonder te leven. Vooral jonge vrouwen hebben moeite om een gezonde levensstijl vol te houden.

 

Dit blijkt uit onderzoek van een grote Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Hieruit komt naar voren dat vermoeidheid, stress en tijdgebrek de meest genoemde redenen zijn voor onvoldoende beweging en ontspanning.

Lees ook:Hoe weet je of je een gezonde levensstijl hebt?

Gezonde levensstijl

Maar liefst 1 op 5 voelt zicht niet fit genoeg om te sporten en 30 procent voelt zich te moe om te ontspannen. Terwijl we ons beseffen dat het nodig is voor een gezonde levensstijl.

Jonge vrouwen

Vooral jonge vrouwen hebben de meeste moeite met het volhouden van een gezonder leven. 45 procent van de vrouwen vindt het lastig om voldoende beweging vol te houden ten opzichte van 31 procent van de mannen. Vrouwen onder de 50 jaar geldt dat een nog grotere groep het volhouden als heel moeilijk ervaart. Vermoeidheid, stress, tijdgebrek en het huishouden spelen hierbij een grote rol.

Kleine doelen stellen

Hidde van der Ploeg, onderzoeker en gezondheidswetenschapper bij Amsterdam UMC, legt uit: “De sleutel voor het langdurig volhouden van een gezondere levensstijl zit vaak in het stellen van reële doelen die in kleine stappen te behalen zijn. Jezelf hoge gezondheidsdoelen stellen kan een averechts effect hebben. Men wil direct een halve marathon lopen of direct de Alpe d’Huez op fietsen. Maar het is juist veel beter om klein te beginnen. Wandelen en fietsen is al intensief genoeg voor gezondheidsvoordelen. Dus ook als je bijvoorbeeld geen zin hebt, of te moe bent, kan één blokje om vaak al genoeg zijn om toch aan voldoende beweging te komen voor die dag.”

Bron: Zilveren Kruis

Gerelateerde artikelen