Placeholder

Zo maak je je leven een beetje groener

Wil je duurzamer leven? Word dan nóg beter in recyclen. Deze maand laten we je zien hoe eenvoudig het eigenlijk is.

Want wat hoort eigenlijk in welke bak? Wij hebben het vanaf pagina 12 in het aprilnummer Santé nog eens samengevat. Hieronder vind je nog een aantal tips en video's om je te inspireren.

Doe mee met Santé's Green Challenge
Wij maken ons leven groener. Doe je ook mee met onze Green Challenge? Meld je aan voor het Facebook-evenement en deel jouw tips om het leven iets groener te maken.

Lifehacks met plastic

Tips tegen voedselverspilling
Brood, groenten en zuivel wordt het meest verspild.

Zero Waste Box
Een Zero Waste Box is de oplossing voor moeilijk te recyclen afval. Bekijk het filmpje over zo’n handige box. Iets minder handig: ze zijn in Nederland niet verkrijgbaar momenteel. Wil je het toch? Neem dan contact op via deze website.

Upcycling-ideeën
Je kunt producten ook upcyclen in plaats van recyclen. Bij upcyclen wordt een afdankjertje omgetoverd tot een nieuw item. Bekijk hier 25 creatieve upcycling ideeën.

Game tegen zwerfafval
Download de app: Zwerfafval battle en ga al gamend de strijd aan tegen zwerfafval. Door alle troep te verzamelen die je tegenkomt in het park, de stad of in de speeltuin, verdien je punten en kun je zilver, brons of goud verdienen. Zo word je je ook bewuster van het zwerfafval op straat, in real life.

Beeld: Shutterstock