Plantespuit 2100x1440

5 dingen die niet in je lenteschoonmaak mogen ontbreken

Het is alweer lente en met alle tijd die we nu thuis doorbrengen is het hoog tijd voor de jaarlijkse lenteschoonmaak! Natuurlijk bestaat die uit de standaard schoonmaakrituelen – denk aan kasten uitruimen, dweilen, noem het maar op – maar er zijn ook een aantal dingen die niet in je lenteschoonmaak mogen ontbreken. Let’s clean!

1. Droger

Wist je dat er brand kan ontstaan als je het lint van je droger niet vaak genoeg schoonmaakt en/of vervangt? Het is daarom dan ook geen slecht idee om tijdens je lenteschoonmaak de droger goed mee te nemen. Vergeet vooral ook niet om de lintfilter na iedere droogbeurt schoon te maken om een stofopbouw te voorkomen. Dat scheelt je op de lange termijn weer!

Lees ook: ‘5 leugens die je jezelf vertelt over schoonmaken

2. Ramen

Heeft de winter je ramen behoorlijk vies achtergelaten? Dan wordt het tijd om ze eens goed onder handen te nemen! Hoe fijn is het als je nog beter kan genieten van een smetteloos uitzicht en meer zonlicht in het voorjaar en de zomer? Overweeg om een uitschuifbare trekker/zeemstok te gebruiken zodat je niet op een ladder hoef te gaan staan en kies een windvrije, bewolkte dag uit om je ramen te wassen. Een zonnige dag kan er namelijk voor zorgen dat er sneller strepen op je ramen komen na het wassen. Heb je hele hoge ramen of ben je zelf niet in staat om je ramen onder handen te nemen? Schakel dan een glazenwasser in!

3. Buitenshuis

Kan jij niet wachten om dit voorjaar en natuurlijk in de zomer van je tuin of balkon te genieten? Dan is het natuurlijk handig om deze alvast spring-proof te maken. Haal het onkruid weg, spoel de planken of tegels eens goed af, veeg de bladeren op die zich er hebben verzameld en plant alvast wat nieuwe, vrolijke plantjes. Wedden dat je straks veel meer zin krijgt om buiten te gaan zitten?

4. Textiel

We wassen allemaal regelmatig onze handdoeken en bedlinnen, maar ook je andere textielsoorten, zoals je gordijnen, kussenslopen, dekens en ook knuffels, kunnen vast een wasbeurt gebruiken. Perfect dus voor op de lijst van de lenteschoonmaak, want je zorgt er niet alleen voor dat bacteriën zich niet kunnen verspreiden, ook zorgt het voor minder lente-allergenen in huis. Minder snotteren dus!

5. Airconditioning

Voordat je de airco of ventilator weer gaat gebruiken op warmere dagen, kan het absoluut geen kwaad om deze eerst eens goed schoon te maken. Zo voorkom je dat jij en je familie stof inademen en daardoor juist minder van frisse lucht kunnen genieten. Gebruik een borstel op je stofzuiger om alle stof tussen de spleten uit te zuigen en te voorkomen dat de stofdeeltjes in de lucht blijven hangen.

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Life of Bay® Aroma Diffuser
Aroma Diffuser Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen