5 leugens die je jezelf vertelt over schoonmaken

5 leugens die je jezelf vertelt over schoonmaken

JA, de keuken is echt schoon. En nog 4 andere leugens die we onszelf vertellen.

Leugen 1: 'Ik hoef de stofzuigerzak nog niet te legen'
Zelfs als je stofzuiger aangeeft wanneer de zak vol zit, kun je hem beter iets eerder vervangen. Zodra de zak voor driekwart vol is, neemt de zuigkracht van je stofzuiger af. Aangezien stofzuigen niet onze favoriete klus is, stofzuigen we het liefst op volle kracht. Voortaan op tijd de stofzuigerzak vervangen dus.

Leugen 2: 'Eén keer per week mijn bed verschonen? Iets minder vaak kan best'
In je slaap zweet je, je verliest huidcellen, je bed wordt stoffig. We kunnen de boodschap niet leuker verpakken: één keer per week je bed verschonen, is echt nodig.

Leugen 3: 'Schoenen dragen in huis maakt het huis niet viezer'
Je schoenen aanhouden in huis, maakt je huis wel viezer. Wissel je schoenen liever om voor sloffen zodra je je huis binnenkomt. Loop je het liefst op schoenen? Leg buiten én binnen een deurmat neer om zoveel mogelijk vuil in de matten achter te laten.

Leugen 4: 'Ik knijp mijn douchespons heel goed uit'
Dat kan best zo zijn, maar een vochtige douchepuff is een broedplaats voor bacteriën. Stop je spons in de wasmachine, laat hem heel goed drogen buiten de badkamer en vervang hem regelmatig voor een nieuw exemplaar.

Leugen 5: 'De keuken is schoon'
Je vaatdoek zou je iedere dag moeten vervangen, net als de handdoek en theedoek. Als je ze dagenlang gebruikt, verspreid je nadat je ze hebt aangeraakt met je handen bacteriën door de keuken. Ook je spons, afwasborstel en de lades en planken in de koelkast moet je regelmatig schoonmaken. De keuken schoonmaken, is een never ending story. Soms hebben we gewoon weinig tijd en is het enige wat we willen in 15 minuten de keuken weer toonbaar maken.

Lees ook: 5 schoonmaakfouten

Herkenbaar?

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Shutterstock