Handdoeken Wassen

Hoe vaak moet je je handdoeken wassen?

Handdoeken wassen, hoe vaak is het gebruikelijk om dat te doen? Je komt het te weten in dit artikel!

De een gooit zijn of haar handdoek na één keer gebruiken in de was, terwijl de ander een handdoek gerust nog een tweede of derde keer gebruikt. Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar hoe vaak is het gebruikelijk je handdoeken te wassen?

Hoe vaak je handdoeken wassen?

Natuurlijk hebben handdoeken verschillende doeleinden. Zo gebruik je ze na het handen wassen in de keuken, nadat je je gezicht hebt gewassen of na het douchen.

Handdoeken die je gebruikt om je gezicht af te drogen kun je het beste na één keer gebruiken in de wasmand gooien. Ze zit vaak vol met bactieriën, die snel zorgen voor schimmelvorming. Handdoeken waar je je lichaam mee afdroogt kun je langer laten hangen, zelfs we drie of vier dagen, mits je de handdoek goed laat drogen, anders kan er alsnog schimmelvorming ontstaan. Voor handdoekjes in de keuken geldt: vervang ze dagelijks, want ze trekken veel vocht en bacteriën aan doordat ze veelvuldig gebruikt worden.

Lees ook: Beddengoed wassen: deze 4 fouten maakt bijna iedereen

Tips voor het wassen van de handdoeken:

  • Was je handdoeken goed heet, dus op minimaal 60 graden. Daarmee dood je de bacteriën.
  • Doe de wasmachine niet te vol, daardoor hebben de handdoeken te weinig ruimte en worden ze misschien niet goed schoon.
  • Zorg dat de handdoeken goed droog zijn voordat je ze opvouwt en terug in de kast legt. Je wilt natuurlijk schimmel voorkomen.

Tip van de redactie:

Met deze duurzame design wasmand/waszak is jouw vuile was voortaan stijlvol opgeborgen. Deze praktische eyecatcher is voorzien van een handig hengsel van aluminium met zacht rubber, waardoor je de was met het grootste gemak meeneemt naar de wasmachine. Bovendien is de wasmand opvouwbaar en kun je hem binnen een handomdraai opbergen. Wil je graag je was sorteren? Zet dan verschillende kleuren van deze wasmand naast elkaar voor een speels effect. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BRON HET KAN WEL, VRIENDIN
BEELD GETTY IMAGES