Wasmachine Schoonmaken

De wasmachine schoonmaken doe je zo

Een klusje waar je misschien niet op zit te wachten, maar wat wel erg belangrijk is: de wasmachine schoonmaken. Zo doe je dat!

Hoe krijg ik mijn wasmachine weer schoon?

Een klusje waar niet iedereen altijd zin in heeft, maar wat wel heel fijn is als het eenmaal gedaan is. De wasmachine schoonmaken. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn met dit stappenplan.

Stap 1: het zeeplaatje

Het zeeplaatje krijgt heel wat te verduren: vloeibaar wasmiddel, poeder of wasverzachter, er gaat van alles in. Haal het laatje uit de machine en was het goed af. Je kunt ‘m ook een keer mee laten draaien in de vaatwasser. Maak intussen de ruimte schoon waar het laatje normaal gesproken in zit en plaats daarna het laatje droog weer terug.

Stap 2: de machine

Het kan even later zelfs zo zijn dat je machine begint te stinken. Dat wil je het liefst natuurlijk voor zijn. Want als je machine stinkt, betekent dat ook dat je kleding gaat ruiken. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Doe een halve kop soda of scheut natuurazijn in de lege trommel. Draai nu een wasprogramma op 90 graden.

Lees ook: Hoeveel wasbeurten gaat je wasmachine eigenlijk mee?

Stap 3: de rubbers

Ga met een doek door de rubbers van de machine. Daar kan zich namelijk heel gemakkelijk viezigheid, zoals haren, ophopen. Kleine randjes (bijvoorbeeld in de deur) kun je schoonmaken met een tandenborstel. Zorg ervoor dat alles goed droog is en laat de deur openstaan. Zo voorkom je schimmelvorming.

Kun je wasmachine schoonmaken met een vaatwastablet?

Dat kan zeker. Leg daarvoor twee vaatwastabletten in het zeeplaatje en draai een wasprogramma van 90 graden. Natuurlijk wel zonder dat er was in de machine zit. De vaatwastabletten gaan vet tegen in de vaatwasser, maar ook in de wasmachine. Hartstikke handig dus.

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BRON AEG, VRIENDIN, VTWONEN
BEELD GETTY IMAGES