Untitled Design 2022 01 11t120251.847

3 tips voor het inrichten van je vaatwasser

Heb je net de beste vaatwasser 2022 gekocht en je keuken op deze manier een upgrade gegeven? Je zult dan nu voor het nog niet zo heel oude dilemma komen te staan: hoe kun je de vaatwasser op de beste manier inrichten?

Hoe kun je de beste vaatwasser 2022 nu op de beste manier inrichten?Je zult immers veel bestek, borden en kopjes in het apparaat kwijt willen kunnen zodat je ze niet met de hand hoeft af te wassen, maar dit kan nog wel eens lastig zijn, vooral als je de vaatwasser op de verkeerde manier inricht. Dit kun je voorkomen door gebruik te maken van de onderstaande tips. 

Het bovenste rek is voor kleinere items 

Het bovenste rek is waar kleinere items zoals kopjes, schalen en glazen moeten worden geplaatst. Sommige modellen kunnen gebieden hebben waar langer keukengerei kan worden geplaatst voor een optimale reiniging. Zorg ervoor dat je de holle (binnenkant) van deze items altijd naar de sproeiarm van de vaatwasser richt. Anders zullen ze vollopen met water en voedseldeeltjes. Probeer glazen, kommen en kopjes met een holle bodem onder een hoek te plaatsen, zodat ze dit water niet opvangen. Plaats ook delicate items zoals wijnglazen of vaatwasmachinebestendige kunststoffen bekers op het bovenste rek. Zorg ervoor dat je kunststoffen bekers echt vaatwasmachinebestendig zijn voordat je ze aan je lading toevoegt en bewaar ze op het bovenste rek van het apparaat dat je hebt gekocht met behulp van debeste.com

Het onderste rek is voor grotere voorwerpen

In het onderste rek van je vaatwasser moet je je borden, kommen, pannen, ovenschalen, snijplanken en andere grote voorwerpen plaatsen. Plaats je kommen of borden nooit op de kop, want anders worden ze niet goed schoongemaakt. Richt de vuilste kant van het bord juist naar de sproeiarm en zorg voor voldoende ruimte tussen de borden. Voor een vuile ovenschaal moet je de schaal ondersteboven houden, met de vuile, holle kant volledig naar de sproeiarm gericht. Stapel nooit dingen op een grote, gedekte kom of schaal, omdat ze anders niet schoon worden. Wanneer je grotere items in de vaatwasser laadt, zorg er dan voor dat je nooit hoge items naar voren plaatst. Als je dat wel doet, kun je voorkomen dat de deur van het afwasmiddel opengaat en wordt je lading niet schoongemaakt. 

Het mandje is voor je bestek

Moet je je bestek met de hengsels naar boven of naar beneden in de bestekmand leggen? Het is gemakkelijker om de netheid van het bestek te behouden bij het uitladen als je de handvatten van het bestek omhoog houdt. Dan hoef je bij het uitladen niet met je handen de toppen van het schone bestek vast te pakken. Sommige vaatwassers reinigen echter niet zo goed door de mand, dus je kunt ervoor kiezen om de hendels naar beneden te laten voor een optimale reiniging. Het eerlijke antwoord is dat het niet echt veel uitmaakt. Wat wel verschil maakt, is hoe je de mand indeelt! Zo moet je de vorken en lepels bijvoorbeeld gescheiden van elkaar houden, terwijl het ook beter is voor de veiligheid om de messen met het handvat naar boven te plaatsen in de vaatwasser. 

Dit is een externe bijdrage