Beddengoed Wassen

Beddengoed wassen: deze 4 fouten maakt bijna iedereen

Het wassen van je beddengoed spreekt toch voor zich? Nou, er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Deze 4 bijvoorbeeld.

Heb je een mooi dekbedovertrek of lakens met ruches? Een linnen dekbedovertrek of ander beddengoed dat je graag mooi wil houden? Lees dan deze 4 tips van Santé.

1. Te krachtig of te veel wasmiddel gebruiken

Omdat je beddengoed niet zo vies wordt als sportkleding of ondergoed, is een kleine hoeveelheid zachter wasmiddel voldoende.

Wasmachine

2. Samen met handdoeken wassen

Wanneer je je handdoeken samen met je beddengoed wast, kunnen de pluisjes van de handdoeken aan je beddengoed kleven. Ook kan de structuur van handdoeken zorgen voor slijtage aan je dekbedovertrek en hoeslaken en dat wil je natuurlijk niet.

spullen delen handdoek beddengoed wassen

Lees ook: 5 dingen die je beter niet in de droger kunt doen

3. Beddengoed te lang drogen

Wanneer je je té lang laat drogen, kan echt katoen gaan krimpen. Wanneer dit gebeurt is het tijd voor een nieuw dekbedovertrek

Lees ook: dit is waarom appelazijn zo gezond is

4. Gekreukeld in de droger

Het is geen leuk of makkelijk klusje, maar in van je lakens van de wasmachine meteen in de droger te slepen, worden ze niet zo blij. Je kunt het daarom beter eerst even uitschudden. Op deze manier verkom je nóg meer kreukels.

Leestip

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé

Suus Sengers