Placeholder

10 yogaplanten

Sommige yogascholen hebben een prachtige tuin of binnenplaats. Je kunt je eigen yogaplek buiten creëren. De volgende planten zorgen voor een rustige sfeer die perfect is voor yoga.

Mooi wat planten doen heeft een top 10 yogaplanten samengesteld. Voordeel van je eigen yogatuin aanleggen: niet alleen yoga is rustgevend, tuinieren ook.

Bamboe
Het zachte geluid van ritselende blaadjes in de wind en het groen van bamboe zorgen voor evenwicht in de tuin. Je kunt bamboe ook gebruiken als haag.

Lavendel
De geur van lavendel en ontspanning gaan hand in hand. Wat gedroogde lavendel onder je hoofdkussen of naast je bed en je slaapt als een roos.

Siergrassen
Net als bamboe gaat er een rustgevend effect uit van siergrassen. Je kunt ze zowel in de volle grond als in potten zetten.

Ridderspoor
Mooie bloemen in pastelkleuren. Hoge bloeiende riddersporen zijn in zomermaanden echte eyecatchers.

Waterlelie
Een kabbelend waterelement of een vijver zorgt voor een ontspannen sfeer. Waterlelies zorgen daar voor een Oosters accent. Een alternatief voor een vijver is een grote schaal of bak met een waterlelie.

Zonnehoed
Niet alleen een zonnegroet in de tuin, maar ook een zonnehoed. De plant met de botanische naam Echinacaea is vooral bekend om het weerstandsverhogend effect. De bloemen (op stevige stelen) zorgen voor continu bezoek van vlinders. Zelfs uitgebloeid is de zonnehoed nog sierlijk en decoratief.

Tijm
De geur komt vrij als je dit kruid aanraakt en ook als je er dicht langsloopt. En aan het begin van de zomer zit de plant vol met kleine bloemen. Tijm houdt van volle zon en kan prima in potten groeien. Ook kruiden als munt en rozemarijn zijn onweerstaanbaar.

Verbena
Verbena is een eenjarige zomerbloeier die tot ver in de nazomer bloeit.

Clematis
Een kale muur of kille schutting kan met bloeiende klimplanten als clematis een ware metamorfose ondergaan. Zo oogt de tuin een stuk natuurlijker.

Vlinderstruik
Behalve mooie bloemen heeft de vlinderstruik een zoete geur. De sterkte varieert per soort. Voor vlinders zijn de bloemen onweerstaanbaar.

Tekst en beeld: Mooiwatplantendoen.nl.