Placeholder

4 meditatieapps die je helpen tot rust te komen

Veel mensen hebben baat bij meditatie. Ben je benieuwd of het voor jou ook fijn kan zijn, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Deze apps helpen je op weg.

1. Buddhify

Mediteren als je net wakker bent, is anders dan een meditatiesessie in je werkpauze. Dat begrijpen de makers van Buddhify en daarom kun je in deze app kiezen uit meer dan tachtig meditaties voor verschillende momenten van de dag. Zo zijn er meditaties voor in het vliegtuig, voor als je niet in slaap kunt vallen.
€2,49.

2. Stop, Breath and Think

Deze app maakt van mediteren bijna een verslavend spelletje. Je geeft eerst aan hoe je je op het moment voelt, waarna de app bijpassende oefeningen geeft. Voer je de oefeningen goed en regelmatig uit, dan krijg je een sticker en word je gestimuleerd om alle 21 stickers te verzamelen.
Gratis.

3. Stilzitten

School, huiswerk, sport en de constante stroom aan berichtjes op je smartphone. Ook jongeren kunnen last krijgen van stress. De app Stilzitten is speciaal ontwikkeld voor pubers, maar is ook zeker te gebruikten door volwassenen. De app helpt je om met stress, piekergedachen en lastige gevoelens om te gaan. Er zijn verschillende meditaties, maar ook extra opties, zoals een logboek, notitieblok, statistieken over je vorderingen en de mogelijkheid om herinneringen in te stellen.
€1,79.

4. Headspace

Een app met begeleide meditaties voor verschillende momenten. In de eerste sessies leer je  de basisprincipes. Met verschillende abonnementen kun je daarna doorgaan met uitgebreidere meditaties.
Eerste sessies gratis, daarna verschillende abonnementen af te sluiten.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock