Placeholder

5 kerstmarkten in België

Bij buitenlandse kerstmarkten denk je misschien als eerst aan Duitsland, maar ook in België kunnen ze er wat van.

Kerstmarkt in Brussel
In de Belgische hoofdstad is een gezellige kerstmarkt te vinden. Ideaal om rond te struinen, de laatste kerstinkopen te doen en iets lekkers te bestellen bij een van de kraampjes.

Kerstmarkt in Leuven
Tot en met 6 januari staat de stad in het teken van Wintertijd Leuven. Dat betekent: kerstmarkt, een winterse Foodstruck Fiesta en allerlei andere activiteiten. Werp ook zeker een blik op het stadhuis, dat is namelijk al een verlicht kunstwerk op zich. Op 9 december kun je het Groot Begijnhof bij kaarslicht bekijken tussen 17.00 en 21.00 en het weekend daarna is er een winters Food Fiesta in park De Bruul.

Kerstmarkt in Brugge
Brugge is in iedere tijd van het jaar een prachtige en sfeervolle stad. De kerstverlichting maakt het zo mogelijk nog romantischer. Glühwein of Brugse Zot erbij en je bezoek aan de kerstmarkt kan niet anders dan een succes worden.

Kerstmarkt in Hasselt
In Hasselt wordt ieder kerstseizoen Winterland opgezet. Een gezellige kerstmarkt – eten, drinken, kraampjes, een ijsbaan – die je natuurlijk prima kunt combineren met een bezoek aan de stad.

Kerstmarkt in Antwerpen
Een bezoek brengen aan de zuiderburen? Antwerpen is voor veel mensen de eerste stad waar ze aan denken. Ook in de aanloop naar kerst is Antwerpen een goed idee. Er is een gezellige kerstmarkt en je kunt je schaatsmoves laten zien op de ijsbaan.

Bekijk ook ons artikel met 11 kerstmarkten in Nederland.

Beeld: Shutterstock