Placeholder

Dit is het ideale matras

In het dossier in Santé lees je hoe je alles uit je nachtrust kunt halen. Een goed matras is daarbij belangrijk. Dit matras kwam als beste uit de test van De Consumentenbond.

Er wordt meestal aangeraden om een matras iedere vijf tot tien jaar te vervangen. Veel mensen doen echter langer met hun matras. Je kunt in ieder geval regelmatig je matras omdraaien (in de lengte én breedte) om je matras zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Het beste matras volgens de Consumentenbond
Is het echt tijd voor een nieuw matras? Volgens de Consumentenbond is het matras van het merk Emma de beste keuze. Anders dan bij veel merken, is er maar één model.

Hoe kan één matras voor iedereen geschikt zijn?
Medeoprichter van Emma, Mariska Meints: 'We maken geen wondermatras, vraag daarom bij medische klachten altijd professioneel advies. Maar Emma is wél een fijn matras voor zo veel mogelijk mensen. Door de onderste stevige laag zak je er niet in weg, maar je ligt ook lekker zacht door de twee toplagen die de druk goed verdelen.'

Omdat even snel proberen in de winkel vaak geen goede graadmeter is, bieden veel merken de mogelijkheid om proef te liggen. Bij Emma kan dat bijvoorbeeld honderd dagen.

Beeld: Shutterstock