Placeholder

Hotspot: Club Med Cancun

All-inclusive kan ook heel exclusief zijn. Dat ondervonden lifestylejournalisten Famke en Floor van Praag in Mexico, bij Club Med. Polsbandje om en relaxen maar!

Met uitzicht op zee
Rond het ochtendgloren zitten we aan het ontbijt op een terras dat over de turquoise zee heen is gebouwd. Een pelikaan stort vlak naast ons neer in het water om ook een maaltje voor zichzelf te regelen. We zijn in het paradijselijke Club Med in Cancun beland, op het Mexicaanse schiereiland Yucutan. Dit fijne resort bestaat al sinds eind jaren ’70, en heeft er onlangs nieuwe familiekamers bijgekregen. En wij hebben de mazzel in zo’n riante kamer te verblijven. Met voor onze deur een privéterrasje met ligbedden, en een paadje dat uitkomt bij de zee. Zelfs vanuit onze giga badkamer kun je het blauwgroene water zien.

Eindeloos ontspannen
De familiekamers liggen naast de exclusieve en stijlvolle Jade Club (vijf drietands), waar we een speciaal bandje voor hebben gekregen. Hier heb je een geweldige infinity pool, moderne bale’s (overdekte strandbedden) en comfortabele hangmatten. Het is er heerlijk rustig: we installeren ons op de comfortabele bedden en soezen een beetje weg. En rond borreltijd drinken we er een glaasje champagne.

Lekker gezond
Ook met het – voornamelijk Mexicaanse – eten bij deze Club Med zit het wel snor. De hele dag door kun je ergens in het vakantiedorp terecht voor verse, veelal gezonde maaltijden. Wij nemen lekker fruit voor het sporten, erna een groente-ommeletje, guacamole en wat salades, een uitgebreide lunch van het buffet en ’s avonds bestellen we a la carte in het Mexicaanse restaurant of het steakhouse.

Genoeg om van te genieten
En als we op een strandbedje liggen uit te buiken, turen we naar onze medegasten. Stijlvolle types: slank en sportief. Ze kajakken, surfen, waterskiën en zeilen voor onze neus. De diehards maken ’s middags ook nog wat salto’s bij de acrobatiek-opstelling aan de lagune (alle activiteiten zijn inclusief). Wij slenteren ondertussen als prinsessen door de tropische tuin, waar de leguanen ons voor de voeten lopen, en we de naambordjes van oude bomen bestuderen.  We zwemmen nog even in de zee, lezen boeken waar we in Nederland maar niet aan toekomen, sporten in de gym (met Bosu-ballen), en slapen in het lekkerste bed sinds tijden.

Zonder na te denken
En het mooie is: we hoeven nergens over na te denken. Als we iets willen, vragen we het gewoon aan de GO’s (afkorting voor Gentil Organisateur) die altijd paraat staan. Eten kiezen we ter plekke uit van het buffet, de dagen zijn gevuld met een heerlijke leegte. Niet van plek naar plek, van restaurant naar restaurant. Niet uren de menukaart bestuderen, straatjes door op zoek naar leuke tentjes, mooie baaitjes. Het is allemaal hier, onder de blauwe hemel. Onze hoofden zijn weer leeg, dankzij Club Med.

Meer favoriete adressen van Famke en Floor? Kijk op www.caperleaves.nl.