Placeholder

Hoe krijg je de rits aan de achterkant van je jurk dicht als je alleen bent?

Ben je niet zo soepel dat je jezelf achter je rug een hand kunt geven, met één hand bovenlangs en één hand onderlangs? Dan is het best lastig om een rits aan de achterkant van je kleding dicht te krijgen.

Een rits op je rug dichtdoen
Sluit de rits vanaf de onderkant zo ver als je kunt. Als de jurk een beetje rekbaar is, kun je de jurk eerst naar onderen trekken. Krijg je de rits niet verder omhoog? Trek de jurk dan iets omhoog en sluit de rest van de rits bovenhands. Je kunt ook een ijzeren kledinghanger verbuigen en door de rits steken of een touwtje (flosdraad) door de rits halen, om de rits daarmee omhoog te trekken.

In geval van nood: Laat de laatste 10 centimeter van de rits openstaan en trek er een jasje of vestje over aan.

Een rits op je rug openen
Trek je jurk iets omhoog en rits de rits met je andere hand zo ver mogelijk open. Krijg je hem niet verder open? Ga dan vanaf de onderkant verder.

Lange termijn oplossing: Doe meer yoga-oefeningen om flexibeler te worden. En misschien gebruiken we in de toekomst gewoon een zipperbot.

Hoe doe je een armbandje om met één hand?
Om een armband met een klassieke sluiting om te doen, zijn er ook verschillende trucjes. Zoals deze: Plak vlakbij de sluiting een stuk plakband. Plak het armbandje aan je arm vast en je kunt de sluiting makkelijk vastmaken. Bekijk de video.

Beeld: Shutterstock