Placeholder

Een beter humeur binnen 2 minuten

Natuurlijk verdwijnt een slecht humeur of een dip niet als sneeuw voor de zon, maar je kunt je humeur wel een handje helpen. Fake it till you make it.

Smile!
Een lach op je gezicht kan je lichaam behoorlijk misleiden. Juist als je je rot voelt en totaal niet in de stemming bent om te lachen, helpt het om het wél te doen. Een onderzoek heeft laten zien dat lachen je hartslag en stressniveau laat dalen, zelfs als je lach nep is.

Let op je houding
Zit, sta en loop rechtop. Durf plek in te nemen en er te zijn. Door je lichaamshouding aan te passen, krijgt je zelfvertrouwen een boost (het is onderzocht!). Stel, je moet een lastig telefoontje plegen waar je behoorlijk tegenop ziet. Als je dit gesprek voert terwijl je ineengedoken op je stoel zit, komt dat je zelfvertrouwen niet ten goede. Zit rechtop en het wordt makkelijker om je mannetje te staan.

Praat erover
Waarom zit je eigenlijk niet lekker in je vel? Het kan helpen om er met iemand over te praten of het van je af te schrijven. Probeer het daarna los te laten. Last van stress? Maak een duidelijke en haalbare to do-list. Rust in je hoofd helpt.

Plan tijd voor jezelf
Waarschijnlijk lukt het je niet om direct tijd te maken voor jezelf, maar je kunt het wel inplannen. Zet in je agenda een groot kruis door een avond en besteed die avond alleen aan jezelf. Het vooruitzicht doet je humeur misschien al goed.

Geef eraan toe
Soms zit alles tegen. Het is geen schande om soms toe te geven aan een enorme baaldag en flink te zeuren. Als je jezelf daarna maar een flinke schop onder je kont geeft: things will get better, maar niet door té lang te blijven balen.

Wat zijn jouw tips voor een beter humeur?

Bron onderzoeken: Huffingtonpost | Beeld: Shutterstock