Placeholder

Dit kun je met oude kleding doen

Je kledingkast hangt bomvol, maar iets wegdoen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Doe iets nuttigs met je oude kleding en het wordt makkelijker om er afstand van te doen.

1. Verkopen
Zet je kleding op Marktplaats. Met de app kun je heel makkelijk foto's maken en die meteen bij de advertentie plaatsen. Als je iemand blij maakt met je spullen, is het makkelijker om ze weg te doen. Daarnaast kan een mooi bod je misschien over de streep trekken.

2. Weggeven
Je zus, je nichtje of een vriendin zouden blij kunnen zijn met jouw miskopen.

3. Doneren
Eén van de makkelijkste manieren om iets goeds te doen met je oude kleding: breng het naar een kledingbak of lever het in bij H&M. Voor een volle zak kleding krijg je een kortingsbon waarmee je 15% korting op een kledingstuk naar keuze krijgt.

4. Maak er poetsdoeken van
Van kleding die te oud en vergaan is om te verkopen of doneren, maak je poets- en stofdoeken.

5. Knutsel samen met je kinderen
Vooral oude sokken zijn populair om mee te knutselen. Na een middagje knutselen hebben de kinderen een stel gekke handpoppen gemaakt.

7. Herbruik de stof
Sommige mensen zijn blij met bijzondere stukjes stof. Jouw oude blousjes met vrolijke prints worden omgetoverd tot de quilts van de buurvrouw.

8. Verkopen op de vrijmarkt
Er worden verschillende vrijmarkten georganiseerd in Nederland. Geen zin om je daarin te verdiepen? Volgende maand is het Koningsdag, één van de beste gelegenheden om oude spullen te verkopen. Je moet wel bereid zijn je kleding voor een prikkie weg te doen.

Beeld: Shutterstock